/a Bezienswaardigheden - Qatar.nlHet weer in Doha
Click for Doha, Qatar Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan

home | sitemap | contact   
Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Qatar is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-ArabiŽ en ten oosten ligt van Bahrein.
Bezienswaardigheden

Inland Sea
Khor al-Adaid oftewel de Inland Sea ligt ten zuiden van Doha en biedt een unieke combinatie van zee en woestijn.


Corniche in Doha
Dit is het middelpunt van Doha. Bezoek o.a. Al Bidda Park een mooi aangelegd park, populair bij de lokale bevolking om te picknicken en te relaxen.

Stranden

Qatar heeft een lange kustlijn met veel stranden, b.v. in Doha, bij de Inland Sea, Al Waqra, Mesaieed, Fuwairit.


Souqs
Er zijn vele souqs (markten) in Doha. De bekendste zijn de Falconry Souq waar valken en toebehoren te koop zijn en de Animal Market (kamelen, schapen, geiten, kippen, eenden, ganzen, vogels). Deze souqs zijn meestal alleen op donderdag en vrijdag geopend.


Forten/musea

Al Koot Fort - een charmant fort in moorse stijl in het centrum van Doha waarin een museum voor volkerenkunde gevestigd is. Het museum heeft een grote collectie houtsnijwerk, schilderijen en producten van allerlei oorspronkelijke ambachten. Al Zubara Fort - gebouwd in 1938, en nu een intrigerend regionaal museum.


Paardenfokkerijen
Qatar is bekend om haar Arabische volbloed paarden. Diverse stoeterijen zijn in de middag op afspraak geopend voor toeristen. Bekende stoeterijen zijn Al Shaqab Stud (tevens rijschool en racebaan) en Al Shahania Farm.


Kamelenraces

In het plaatsje Al Shahania worden geregeld kamelenraces georganiseerd.Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer