/a De skyline van Doha - Qatar.nlHet weer in Doha
Click for Doha, Qatar Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan

home | sitemap | contact   
Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Qatar is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-ArabiŽ en ten oosten ligt van Bahrein.
Blogs (11)
NOV
 01
 2010
De skyline van Doha
 Geen reacties  6.832 keer gelezen

Het eerste dat opvalt in de Doha, de hoofdstad van Qatar, zijn de hoge en moderne gebouwen. Hotels en bedrijven zijn gevestigd in futuristische gebouwen van talloze verdiepingen hoog. De skyline van Doha toont vergelijkingen met die van Hong Kong.


Uiteraard bestaat er ook een oud gedeelte in Doha. De armoedige flatjes van gastarbeiders en de traditioneel gebouwde moskeeŽn zijn oud of zijn in oude stijl nagebouwd. In dit gedeelte van Doha zijn weinig luxe clubs en hotels te vinden. Deze trendy plekken bevinden zich merendeels aan de noordzijde van de promenade Corniche. Deze boulevard loopt langs de baai van Doha. Het oude gedeelte van Doha ligt aan de zuidkant van de baai.


Oud & nieuw

Honderd jaar geleden bestond Doha voornamelijk uit zand, huizen en laagbouw. In die tijd was het Sheraton Hotel het hoogste gebouw van de stad. De laatste jaren zijn vooral nieuwe gebouwen uit de grond gestampt. Er zijn dan ook weinig oude gebouwen. Doha bestaat voornamelijk uit nieuwbouw en er zijn nog plannen genoeg. De hijskranen zijn zichtbaar tussen de moderne gebouwen aan de skyline.


Gevoel

Toch is het gevoel van een moderne stad niet altijd aanwezig. Veel nieuwbouw is in oude stijl gebouwd. Zo ziet het Museum of Islamic Art er uit alsof hij er al tientallen jaren staat. Een staaltje architectuur. Doha, een stad van oud & nieuw. Ook op architectonisch gebied.


Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer