/a Qatar voor het eerst met vrouwen naar Olympische Spelen - Qatar.nlHet weer in Doha
Click for Doha, Qatar Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan

home | sitemap | contact   
Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Qatar is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein.
Nieuws (114)
MRT
 19
 2012
Qatar voor het eerst met vrouwen naar Olympische Spelen
 Geen reacties  2.243 keer gelezen

ls Qatar kans wil maken om de organisatie van de Olympische Spelen een keer te krijgen, dan moet het land vrouwen in de olympische ploeg opnemen. Dat gebeurt zeer waarschijnlijk deze zomer in Londen, zo meldt het AD. Er blijven twee dwarsliggers over: Brunei en Saudi-Arabië.Eén van de belangrijkste doelen van het Internationaal Olympisch Comité voor de komende Spelen is om van alle deelnemende landen een gemengd team in Londen te krijgen, dus met mannen én vrouwen. Het IOC weigert tot nu toe echter om landen die geen vrouwen willen laten meedoen, geheel uit te sluiten van deelname. Verscheidene organisaties, het meest recent Human Rights Watch, en ook IOC-leden zelf roepen om een dergelijke sanctie.

Er zijn nog drie landen die nooit één of meerdere vrouwelijke sporters in hun olympische afvaardiging hadden: Brunei, Qatar en Saudi-Arabië. Dat aantal lijkt straks in Londen in elk geval tot twee te worden teruggebracht.

Lees verder:

http://www.trouw.nl/tr/nl/7206/Olympische-Spelen/article/detail/3225629/2012/03/15/Qatar-voor-het-eerst-met-vrouwen-naar-Olympische-Spelen.dhtml

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer