Al-Fayed verkoopt Harrods aan Qatar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De hartewens van de Egyptische eigenaar van het Londense luxewarenhuis Harrods, Mohammed al-Fayed, om zich na zijn dood als een farao in het fraaie gebouw te laten begraven dreigt niet in vervulling te gaan. Dit weekend werd bekend dat de excentrieke Al-Fayed de zaak verkoopt aan Qatar Holding.

Qatar Holding, een van de rijkste investeringsmaatschappijen ter wereld, betaalt 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro) voor Harrods.

Het is voor het eerst dat Qatar Holding een Britse onderneming volledig overneemt. Eerder had het wel al substantiële belangen genomen in onder meer Barclays Bank en het supermarktconcern Sainsbury. Ook bezit Qatar Holding omvangrijke aandelenpakketten in Porsche, Volkswagen en Credit Suisse. De nieuwe eigenaar overweegt een grote Harrods-winkel in Shanghai te openen.

Met de verkoop van Harrods komt er een einde aan een kwart eeuw vol controverses onder het bewind van de kleurrijke Al Fayed. Hij slaagde er in 1985 in om dit symbool van het Britse establishment voor de neus weg te kapen van de Britse investeerder Tiny Rowland. Al-Fayed had zich, zo bleek later, daarbij rijker voorgedaan dan hij was. Er volgde een lange reeks juridische veldslagen met Rowland. Al-Fayed noemde daarom een haai, die in de befaamde afdeling etenswaren van het warenhuis hing, uit wraak Tiny.

Een botsing met de Britse koninklijke familie liep minder goed voor hem af. Die beschuldigde hij ervan achter het dodelijk verkeersongeluk te hebben gezeten van prinses Diana en zijn zoon Dodi Al-Fayed.

Bron: http://www.nrc.nl/economie/article2541290.ece/Al-Fayed_verkoopt_Harrods_aan_Qatar

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Blatter zegt dat Qatar WK kan organiseren

Leave Your Comment