Amerika nog niet klaar voor Al Jazeera

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]Hoewel Al Jazeera tegenwoordig een van de toonaangevende nieuwsnetwerken is op het wereldtoneel, is de televisiezender in Amerika nog steeds nergens te bekennen. De zender is er niet op televisie te ontvangen, maar alleen via internet te bekijken. Al Jazeera wil Amerika veroveren, maar Amerika houdt de deur dicht.

Sinds november 2006 is de van oorsprong Arabische televisiezender Al Jazeera ook Engelstalig te volgen in meer dan 100 landen. De vooruitstrevende Verenigde Staten lopen na vier jaar nog steeds achter de feiten aan.

Osama
Hoewel sommige mensen het netwerk nog steeds associëren met terrorisme en Osama bin Laden weten de meeste Westerlingen inmiddels wel beter. Inmiddels is de Engelstalige 24-uurs nieuwszender in meer dan 190 miljoen huishoudens wereldwijd te ontvangen, en zijn ze met prijzen overladen voor hun baanbrekende journalistiek.

Stem
Het vertegenwoordigen van de stem van het Midden-Oosten wil alleen maar niet lukken in de VS. Er zijn websites in het leven geroepen om hier verandering in te brengen. Het eenvoudige Arabische televisiekanaal is uitgegroeid tot een serieuze en vernieuwende nieuwszender, die dankzij haar naam en ligging een voorsprong heeft als het gaat om berichtgeving uit het Midden-Oosten.

Vreemd
Met Al Jazeera English hebben ze hun pijlen gericht op de Westerse wereld, door op internationaal niveau Engelstalig nieuws aan te bieden. Het is op zijn minst vreemd te noemen dat een grootmacht als Amerika hier nog steeds niets van mee krijgt. In Canada wordt Al Jazeera inmiddels al volledig aangeboden.[/fusion_text][fusion_youtube id=”NXSHQUcK3JM” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Airways naar Phuket

Leave Your Comment