Blatter steunt het Winter-WK in Qatar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, sprak vrijdag zijn voorkeur uit om het WK 2022 in Qatar te organiseren in de wintermaanden. Blatter gaf zijn voorkeur aan tijdens een persconferentie in Abu Dhabi, waar momenteel het wereldkampioenschap voor clubteams wordt gehouden.

De temperatuur kan in de zomermaanden oplopen tot wel veertig graden boven Celsius, terwijl de temperatuur in de winter met 25 graden een stuk minder warm is. “Ik steun het idee van een WK in de winter. Juist voor de spelers is het beter te spelen in een geschikter klimaat”, aldus de voorzitter van de FIFA.

Franz Beckenbauer pleitte vorige week al om het WK te verplaatsen naar de wintermaanden. Beckenbauer is lid van het uitvoerend comité van de FIFA. Door het WK te verplaatsen komt de gezondheid van de spelers, de technische staf en de officials niet in gevaar.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar wil Premier League-club overnemen

Leave Your Comment