Hij zei dat Qatar zelfs het eerste Arabische land zou kunnen worden dat een wereldbeker voetbal organiseert.

“De Arabische wereld verdient de organisatie van een wereldbeker en Qatar maakt een goeie kans om als eerste land in dat werelddeel gastheer van een WK te zijn”, verklaarde Blatter op een persconferentie in Doha, waar hij de finale van een lokale competitie ging bekijken. Eerder woonde hij ook al de trekking bij voor de eindrondes van het Aziatische kampioenschap voor landenteams.

De voorzitter van de Fifa zei eveneens onder de indruk te zijn van de vooruitgang die het land, dat zich kandidaat stelde als organisator voor het WK 2022, de voorbije jaren op infrastructureel gebied heeft geboekt. “Ik kom regelmatig in Qatar en telkens ik hier land … oh la la … ben ik sterk onder de indruk van de manier waarop alles zich ontwikkelt”, zei hij.

Qatar organiseerde in 2006 de Aziatische Spelen en haalde voor 2011 de AFC Asian Cup binnen. Engeland, de Verenigde Staten, Australië, België en Nederland (gezamenlijk bod), Spanje en Portugal (gezamenlijk bod), Japan en Rusland stelden zich ook kandidaat voor het WK van 2018 of 2022. Qatar en Zuid-Korea gaven zich enkel op voor 2022.