Huidige Corona maatregelen in Qatar

Staat er een reis naar Qatar op de planning? Het prachtige land heeft veel te bieden, maar hoe zit het eigenlijk met de Corona maatregelen? Wat kan er wel en niet? En wat heb je precies nodig om het land binnen te komen? Hieronder hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet, zodat jij veilig en voorbereid naar Qatar kan gaan!

Heb je meer vragen of informatie nodig, ga dan naar de website van officiële instanties, zoals het Ministry of Public Health van Qatar of het reisadvies van de Nederlandse Rijksoverheid.

Wat is de kleurcode van het reisadvies voor Qatar?

De kleurcode van het reisadvies voor Qatar van de Nederlandse Rijksoverheid is geel. Dit betekent dat je kunt reizen naar Qatar. De kleurcode kan uiteraard veranderen, check daarom altijd het officiële reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Kan ik met mijn Corona Check app naar Qatar reizen?

Het is niet mogelijk om met je Corona Check app naar Qatar te reizen. Dit digitale corona bewijs geldt namelijk enkel in de EU en Schengenlanden. Het is daarom belangrijk dat je je vaccinatiebewijs of testbewijs uitprint en op papier met je meeneemt.

Heeft Qatar een eigen Corona app die ik kan gebruiken?

Kom je aan op de luchthaven van Qatar, dan is het verplicht om de Corona app van Qatar te installeren op je telefoon. Deze app heet de Ehteraz Corona app. Deze app kun je op downloaden op je smartphone en je kunt de app activeren met je visumnummer bij aankomst. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd een SIM-kaart van Qatar op het vliegveld kopen.

Wat zijn de inreisvoorwaarden voor Qatar?

Je moet voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Qatar heeft ingesteld. Deze actuele inreisvoorwaarden en informatie lees je terug op de website van het Ministry of Public Health van Qatar. De informatie is in het Engels te lezen.

Wanneer moet ik een COVID-19 Rapid Antigen Self-Test doen?

Heb je milde of matige symptomen van COVID-19, dan is het belangrijk dat je een COVID-19 Rapid Antigen Self-Test doet. De meest voorkomende symptomen zijn onder andere hoesten, koorts, vermoeidheid, aangetast smaak- of reukvermogen, keelpijn. hoofdpijn, pijn in het lichaam, diarree, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen en rode of geïrriteerde ogen. Ernstige symptomen van COVID-19 zijn kortademigheid of ademhalingsproblemen, aangetast spraak- of bewegingsvermogen, of verwarring en pijn op de borst. Heb je last van deze ernstige symptomen, dan is het belangrijk dat je direct medische hulp zoekt. Ook mensen zonder symptomen die vermoeden in contact te zijn geweest met een persoon die COVID-19 moeten een COVID-19 Rapid Antigen Self-Test doen.

Waar kan ik terecht voor een COVID-19 Rapid Antigen Self-Test?

Voor een COVID-19 Rapid Antigen Self-Test kun je terecht bij meer dan 100 ziekenhuizen, gezondheidscentra en klinieken in Qatar. Een test kost 50 Qatarese Rial (ongeveer € 12,50). Het resultaat van de test heb je meestal binnen 15 minuten al binnen. Het wordt binnen twee uur per sms verzonden en worden binnen 4 uur in de Ehterez-app weergegeven.

Waar kan ik terecht voor een COVID-19 PCR-test voor mijn reis?

Heb je een COVID-19 PCR-test nodig voor je vlucht, dan kun je terecht in meer dan 100 ziekenhuizen, gezondheidscentra en klinieken. Een PCR-test kost 160 Qatarese Rial.

Wat moet ik doen met een positieve testuitslag in Qatar?

Ben je positief getest in Qatar? Het is belangrijk dat je in je accommodatie verblijft en al het contact met anderen vermijdt. Ga naar een erkende medische instelling in Qatar voor een officiële COVID-19 test om een certificaat te krijgen en de status in je Ehteraz-app aan de te passen. Neem dan contact op met de GGD in je woonplaats in Nederland. Volg goed de maatregelen van de lokale gezondheidsautoriteiten op. Ga voor meer informatie naar de website van het Ministry of Public Health van Qatar. Het kan zijn dat je reisgenoten ook in quarantaine moeten. Test je negatief of heb je geen klachten meer, dan kun je weer terug naar Nederland reizen.

Waar moet ik aan voldoen om weer terug te reizen naar Nederland?

Reis je weer terug naar Nederland vanuit Qatar? Check nog goed waaraan je precies moet voldoen bij aankomst in Nederland. Dit kun je eenvoudig doen via de Quarantaine Reischeck Covid van de Nederlandse Rijksoverheid. Hier vind je alle actuele reisinformatie, zodat je precies weet waaraan je moet voldoen voordat je terug naar Nederland. Ook wanneer je gevaccineerd bent!

Hoe kan ik mijzelf het beste beschermen tegen COVID-19 in Qatar?

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen in het tegengaan van de verspreiding van COVID-19. Het is daarom van essentieel belang dat je de aanbevelingen van het Ministry of Public Health of Qatar opvolgt om het risico op een infectie te verminderen. Dit zijn de aanbevelingen van het ministerie van volksgezondheid van Qatar.

  • Kies voor de COVID-19 vaccinatie
  • Draag indien nodig een mondkapje.
  • Volg de richtlijnen voor fysieke afstand, dit betekent dat je 1 meter afstand houdt tot andere mensen.
  • Was regelmatig je handen met zeep en raak je ogen, mond en neus niet aan.
  • Nies of hoest in je elleboog of een tissue.

Leave Your Comment