Cruises vanuit Qatar

Ga je op vakantie naar Qatar, dan kun je een cruise vanuit Doha boeken. In deze hoofdstad van Qatar ligt een grote haven met een gigantische terminal. Veel toonaangevende internationale cruiseschepen vertrekken en komen hier aan. Vanuit de haven in Doha heb je eenvoudig toegang tot de grote stad en al het moois dat het te bieden heeft.

Doha Port als centrale cruise terminal

Elke cruise vanuit en naar Qatar vertrekt of komt aan in Doha Port. In deze prachtige haven is onlangs een nieuwe terminal van maar liefst 6.000 vierkante meter geopend. Je kunt genieten van de gastvrijheid en een uitstekend serviceniveau. Profiteer van uitstekende faciliteiten als belastingvrije terminals, cafés, luxe wachtruimtes voor passagiers en personeel, toeristische informatiediensten en rondleidingen door de stad. Dankzij de samenwerking van Qatar Tourism en de lokale autoriteiten zal het douane proces zeer soepel en snel verlopen voor passagiers die in de haven van Doha aankomen of vertrekken. Hierdoor verlies je geen kostbare tijd, die je vaak bij een cruise nodig hebt.

Het adres van de Doha cruise terminal is:
P. O Box 81, Corniche Road
Doha – State of Qatar

De populaire cruise routes vanuit Doha

Enkele populaire cruiseschepen die in de haven van Doha aankomen, zijn de cruiseschepen van Costa Cruises, MSC Cruises, TUI Cruises en Royal Caribbean. Een cruise naar Qatar komt aan in de haven van Doha.

MSC Cruises

MSC Cruises biedt verschillende routes aan vanuit Doha. Meestal is dit een vaarroute vanuit Doha naar Dubai, Abu Dhabi, & Sir Bani Yas IS met de MSC Belissima. Deze cruises duren tussen de 5 en 8 dagen. De verwachting is dat er richting het WK 2022 meer routes worden toegevoegd. Gezien de nauwe samenwerking tussen Qatar Toerisme & MSC Cruises. Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeldroute voor een cruise vanuit Qatar.

Cruise vanuit Doha Port met MSC Cruises

TUI Cruises

TUI Cruises vaart al meerdere routes vanuit Doha. Naast de mogelijkheid die MSC cruises aanbiedt naar de Emiraten geeft TUI Cruises de mogelijkheid om uw bezoek te combineren met onder andere Oman & Saudi Arabië. Dit is ook duidelijk terug te zien in de duur van de cruises. Deze zijn tussen de 5 en 19 dagen! Je kan immers ook kiezen voor een cruise vanuit Qatar naar Turkije!

Royal Caribbean

Op dit moment voert Royal Caribbean geen cruises uit vanuit Qatar.

Andere rederijen

Bovenstaande rederijen zijn de grotere rederijen. Zit uw ideale cruise er nog niet tussen? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij AIDA cruises, Azamara, Costa Cruises, Oceania, Ponant, Seabourn of Silversea.

Vertrekken vanuit Doha is geen straf. Deze prachtige futuristische stad bereidt zich voor op de World Cup van 2022. De stad kenmerkt zich door de mooie skyline met moderne wolkenkrabbers. De hoogste wolkenkrabber van Doha is de Aspire Tower met een hoogte van maar liefst 300 meter. De Aspire Tower bevindt zich in de sportstad waar de World Cup zal gaan plaatsvinden. In het verleden heeft de sportstad ook al de XII Pan Arab Games georganiseerd. Alle gebouwen in de Doha hebben iets futuristische en een moderne touch. Zo ook de gebedsplaatsen, de moskeeën en de Faculteit der Islamitische wetenschappen van Qatar. In het noorden van de stad wordt een moderne ronde haven gebouwd, genaamd the Pearl. Hier zul je ook langsvaren met de cruise.

Excursies & activiteiten

Als cruiseganger is er veel te doen in Doha, zo zijn er diverse excursies en activiteiten in de stad te doen. Vanuit de haven heb je namelijk eenvoudig toegang tot het centrum van de hoofdstad. De haven ligt in het hart van de culturele wijk van Doha, waardoor je moeiteloos de meest belangrijke toeristische attracties kunt bereiken. Bij aankomst in de haven kun je direct genieten van een traditioneel Qatarees welkom. In de terminal worden diverse tours aangeboden, zoals wosestijnsafafi’s en hop-on hop-off tours. Er zijn ook diverse gratis pendeldiensten beschikbaar die je naar het stadscentrum brengen. In het stadscentrum is er voor elke toerist wat wils op het gebied van kunst, cultuur, activiteiten, avontuur en shopping. Enkele highlights van Doha zijn het Museum voor Islamitische Kunst, The Corniche, het Nationaal Museum van Qatar, de Souq Waqif en Msheireb Downtown.

FAQ

Waar komen de cruiseschepen in Qatar aan?

Doha, de hoofdstad van Qatar, heeft een gigantische haven waar alle cruiseschepen aankomen. Onlangs is er een nieuwe terminal geopend die van alle faciliteiten is voorzien. Vanuit de haven kun je zeer eenvoudig naar het stadscentrum. In de terminal kun je diverse excursies en tours boeken en er gaan regelmatige gratis pendelbussen.

Welke bezienswaardigheden kan ik niet missen in Qatar?

Als cruiseganger kom je aan in de prachtige hoofdstad van Qatar: Doha. Deze stad heeft veel moois te bieden. Enkele highlights die je zeker niet kunt overslaan zijn het Nationaal Museum van Qatar, het Museum van Islamitische Kunst, Souq Waqif en the Corniche. Verder heeft Doha een prachtige kustlijn waar je kunt genieten van het strand en het prachtige koraalrif.

Welke cruiseschepen komen er aan in Doha?

Doha is een populaire bestemming van veel toonaangevende internationale cruiseschepen. Zo komen er onder andere cruiseschepen aan van reisaanbieders als Costa Cruises, MSC Cruises, TUI Cruises en Royal Caribbean.

Bezoek Dubai, Abu Dhabi & meer vanuit Doha

Unted Arab Emirates, Dubai

Leave Your Comment