De Masters verhuist naar Doha

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De Masters bij de vrouwen verhuist na de editie 2007 van Madrid naar Doha. Dat meldt de WTA in een communiqué. Doha zal het officieuze wereldkampioenschap van het vrouwentennis organiseren van 2008 tot en met 2010 en telt daarvoor 42 miljoen dollar neer.

Ook het Indiase Bangalore, het Turkse Istanboel en het Mexicaanse Monterrey wilden het evenement naar hun stad halen.

De WTA-finale wordt vanaf 2008 gedoteerd met 4,45 miljoen dollar prijzengeld. Voor de winnares zal een cheque van 1,485 miljoen dollar klaar liggen. Daarmee krijgt de winnares evenveel als de winnaar van de ATP Masters. Aan de Masters mogen enkel de 8 beste speelsters van het seizoen deelnemen.

Het is de bedoeling dat Istanboel vanaf 2011 tot en met 2013 de fakkel overneemt. De stad gaat daarvoor een nieuw stadion met 10.000 zitjes optrekken.

Doha organiseert momenteel in februari een 600.000 dollar-toernooi. In de jaren dat Doha de Masters organiseert, zal dat toernooi niet op de kalender staan.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave Your Comment