Erfgenamen prins Qatar eisen $2,6 miljard van bank

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De erfgenamen van een in 2000 overleden Qatarese prins hebben bij de Zwitserse justitie aangeklopt om 2,6 miljard dollar te krijgen van de bank HSBC. Dat bericht het Zwitserse weekblad Le Matin Dimanche.

De erfgenamen zeggen dat de bank hen geen toegang gaf tot de rekening van hun vader, Khalifa ben Ali ben Abdallah Al-Thani, broer van de emir van Qatar en miljardair.

Via de Zwitserse justitie willen de zonen verkrijgen dat de bank hen het geld geeft dat de sjeik er plaatste. De bank weigerde steeds op hun verzoek in te gaan.

Het parket van Genève en de advocaat van de zonen bevestigden het bericht, zonder dieper in te gaan op de affaire. Een bron zei tegen Le Matin Dimanche dat het geschil rond het geld al een 30 jaar oud is.

Waarom de bank de kinderen de toegang tot het geld ontzegt is niet duidelijk. De bank zelf onthoudt zich van alle commentaar.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3217203/2012/03/04/Erfgenamen-prins-Qatar-eisen-2-6-miljard-van

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Petroleum en Shell tekenen overeenkomst

Leave Your Comment