Excursies in Qatar

Qatar is een woestijngebied waar je vooral gebruik moet maken van een Jeep als vervoersmiddel, maar je kan ook op excursie gaan in Qatar. Denk hierbij aan sportieve excursies, maar ook aan rustige excursies zoals de islamitische kunst ontdekken. 

Sportieve excursies

Er zijn verschillende soorten sportieve excursies die je in de woestijn kan doen, zoals een dagsafari, waar je kameel kan rijden en in het kamp kan genieten van een BBQ aan het strand. Daarnaast kan je ook een prive tour door de woestijn doen, je rijdt dan samen met een gids door de woestijn in de Jeep naar het zuiden langs de kust. Je kan ook Qatar ontdekken vanaf het water door middel van een citytour en een rondvaart. Kan je nou echt niet kiezen dan is een combinatie van de rondvaart en de dag safari ook een mogelijkheid.  

Leer de islamitische cultuur kennen

Ben je iets minder sportief of heb je meer interesse in de kunst cultuur, dan is een privétour door de stad meer iets voor jou. Je wordt gedurende de dag vervoerd door een jeep met airconditioning en bezoekt diverse mooie parels van Qatar, zoals het eiland The Pearl, de kamelen racebaan, maar ook het Museum van Islamitische Kunst. Wil je de musea van Qatar zien, boek dan een 8 uur durende museum tour door Qatar. De tour brengt je naar de 3 juwelen van de culturele kroon, namelijk het museum voor Islamitische Kunst, Mathaf en het museum van Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani.

Ontdek de stad

Er zijn ook diverse rondleidingen te boeken voor de stad, zo kan je kiezen of je een rondvaart maakt rond de stad, maar ook wandelend of met de auto is het te doen. Je kan een rondleiding boeken voor een bepaalde tijd. Je krijgt dan de stad te zien, waar de leukste en lekkerste plekjes zitten inclusief een boottocht en een bezoek aan de markt om kruiden in te kopen. De citytour is zowel overdag als in de avond te boeken en duurt rond de 4 uur.

Leave Your Comment