Feestelijke opening van “Qatar Airways Hope School” in Sichuan, China

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De directie van Qatar Airways was eregast op de officiële opening van een school in de Chinese provincie Sichuan. De wederopbouw van dit schoolgebouw was noodzakelijk nadat een aardbeving in 2008 grote delen van de centraal gelegen Chinese regio had verwoest.

De nieuwe school, die in samenwerking met de China Youth Development Foundation (CYDF) werd opgericht, is officieel tot de “Qatar Airways Hope School” omgedoopt. Op de openingsceremonie waren lokale bestuurders, leden van de stichting CYFD, directieleden van de luchtvaartmaatschappij en leerlingen aanwezig.

In de weken die volgden op de aardbeving, die een kracht had van 8,0 op de schaal van Richter en vele dorpen en steden vernielde, kondigde Qatar Airways zijn samenwerking aan met CYFD. Dit in het kader van het CYFD-programma “Project Hope” dat als hoofddoel heeft scholen op te richten op het Chinese platteland.

De vliegtuigmaatschappij heeft de noodzakelijke fondsen voor de opbouw van een school voor 500 leerlingen in Guangyuan, gelegen in het noorden van de provincie Sichuan, ter beschikking gesteld. Ze ondersteunde gedurende de heropbouw eveneens de oprichting tijdelijke gebouwen waarin in de tussentijd lessen konden worden gegeven.

In totaal werden er tijdens de aardbeving meer dan 700 onderwijsinstellingen vernield en zijn meer dan 5000 mensen om het leven gekomen.

Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, verklaarde dat deze school in Guangyuan een nieuwe start kan zijn voor honderden kinderen die alles verloren tijdens deze ramp.

“We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de heropbouw van de provincie Sichuan. Qatar Airways hoopt dat de kinderen die in deze nieuwe school zullen studeren een mooie toekomst tegemoet gaan. De aardbeving van 12 mei 2008 heeft een enorme schade veroorzaakt en bracht een golf van solidariteit op gang. Qatar Airways wil haar steentje bijdragen door mee te werken aan de opbouw van de “Qatar Airways Hope School”. Wij zijn overtuigd dat deze school niet alleen een bron van hoop zal zijn voor de kinderen, maar dat ze hen ook de mogelijkheid biedt om na deze dramatische gebeurtenis opnieuw vooruit te kunnen kijken.”

Akbar Al Baker voegde nog toe dat dit project de verbintenis op lange termijn van Qatar Airways met China en de waardering van de maatschappij voor het Chinese volk benadrukt.

Qatar Airways biedt momenteel 23 wekelijkse vluchten tussen zijn HUB in Doha en vier Chinese steden – Peking, Shanghai, Kanton en Hong Kong. De luchtvaartmaatschappij heeft recent beslist om haar belangrijkste toestel, de Boeing 777, te gebruiken op de lijnvluchten naar Shanghai en Kanton. Het bedrijf heeft eveneens het aantal vluchten naar Shanghai opgevoerd en biedt nu een dagelijkse vlucht naar deze stad.

Sinds 24 juni vliegt Qatar Airways voor het eerst richting Zuid-Amerika met als bestemmingen São Paulo en Buenos Aires. De maatschappij biedt de beste vliegtijden tussen China en Zuid-Amerika aan, met enkel een tussenstop van ongeveer twee uur in Doha.

Over Qatar Airways

Qatar Airways heeft momenteel een vloot van 84 toestellen en vliegt op 90 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

Aan haar reizigers in First Class en Business Class die een tussenstop maken in Doha biedt Qatar Airways talrijke services aan in haar Premium Terminal, een oase van rust. Zo kunnen de passagiers in Premium Class genieten van restaurants, een speciale duty-free winkelzone en een Business Centre. Voor de passagiers in First Class is er ook een spa, jacuzzi, sauna en massagedienst voorzien.

Naast 5 sterren voor haar uitstekende servicekwaliteit aan boord, kreeg Qatar Airways van de onafhankelijke luchtvaartenquête Skytrax de titel ‘Derde Beste Maatschappij van de Wereld’. De maatschappij werd eveneens beloond met de titels ‘Beste Business Class ter wereld’, ‘Beste Luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten’ voor het vijfde opeenvolgende jaar en ‘Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten’. Bovendien werd de restauratieservice voor Business Class reizigers verkozen tot de beste ter wereld tijdens de Skytrax World Airline Awards 2010. De resultaten van Skytrax zijn gebaseerd op een onderzoek gehouden onder meer dan 18 miljoen reizigers. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Over China Youth Development Foundation (CYDF)

De China Youth Development Foundation (CYDF) is een niet-gouvernementele en non-profit organisatie gevestigd in Peking. De CYDF ondersteunt de ontwikkeling van de Chinese jeugd via onderwijs, wetenschap, technologie, cultuur, sport en duurzame ontwikkeling. De stichting is vooral bekend door de lancering van het “Project Hope” waarmee ze het onderwijs in de armste en meest geïsoleerde regio’s van China willen verbeteren.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar airways vliegt vanaf nu dagelijks naar barcelona

Leave Your Comment