Formule 1 in Qatar 2024 (Tickets & Informatie)

Qatar Grand Prix

Het was eigenlijk niet de bedoeling maar in 2021 organiseerde Qatar de Grand Prix. Het zou oorspronkelijk worden gehouden in Australië maar dit ging niet door in verband met de COVID-19 pandemie. Er werd gereden op het Losail International Circuit dat gelegen is in Doha. Vol trots tekende het land ook een tienjarig contract waardoor de Formule-1 races de aankomende tijd in Qatar te bewonderen is.

De eerst volgende race is op 1 December 2024.

Formule 1 op Lusail International Circuit in Qatar

Losail International Circuit

Het circuit waar de Formule-1 races worden gehouden is op het Losail International Circuit. Het ligt in Lusail, dat ten noorden ligt van de hoofdstad Doha. De lengte van het circuit is 5,4 kilometer. Over deze lengte gaat men door zestien bochten, waarbij er weinig hoogteverschil is. Opvallend is dat het circuit voorzien is van verlichting waardoor het ook mogelijk is dat de races in de nacht worden gereden, zoals de race in Singapore. Op dit circuit werd eerder meerdere wereldkampioenschappen wegraces georganiseerd maar ook het wereldkampioenschap motorcross. Nu zal het circuit vanaf 2023 tien jaar lang het podium zijn van de Formule-1 races. Lewis Hamilton won de allereerste Formule-1 race op het circuit in 2021. Max Verstappen won de grote prijs in 2023.
Het circuit van Qatar Losail 2024

Tickets voor de Formule 1 in Qatar (2024)

Er zijn inmiddels verschillende aanbieders om tickets te kopen voor de Formule 1. Maak hierin een keuze of je volledig verzorgd op reis wilt of elk onderdeel zelf wilt kopen (tickets, vliegreis, hotels). De grootste aanbieders in Nederland van Formule 1 tickets voor de GP Qatar zijn StipReizen en P1 Travel.

Het onderscheid is dat StipReizen pakketten voor de Formule 1 aanbiedt vanaf €1499. Hierin zit vlucht (Qatar Airways of Turkish Airlines), accommodatie en de tickets tot de grand prix. Bij P1 Travel kan je officiële kaarten kopen, maar dien je zelf nog de vlucht en accommodatie te regelen. Hieronder geven wij een overzicht van mogelijke tickets voor de Formule 1 in Qatar.

Hieronder is een overzicht van het aanbod uit 2024. 

PakketPrijsMeer informatie
3 dagen ticket (vr/za/zo)va €159> Bekijk meer
3 dagen ticket T2va €229> Bekijk meer
3 dagen ticket T3va €229> Bekijk meer
3 dagen ticket T16va €229> Bekijk meer
3 dagen ticket Main Grandstandva €429> Bekijk meer
Pakket (City Centre Rotana 5*, Qatar Airways, transfer)va €1.499> Bekijk meer
Pakket (Hilton Doha 5*+, Qatar Airways, transfer)va €1.885> Bekijk meer

Hoe kom je op het Lusail Circuit in Qatar?

Als je een spectaculaire race wilt gaan bezoeken op het circuit zijn er verschillende mogelijkheden om er te komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het openbaar vervoer. Vanaf Qatar kun je de metro nemen en is daarmee ook direct de goedkoopste optie. Verder kun je natuurlijk ook de taxi nemen of gebruik maken van een eigen auto. Hou er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen zijn.

Max Verstappen: de ster van de Formule-1

De Formule-1 is natuurlijk een fantastische sport om naar te kijken maar stiekem richten we allemaal onze aandacht op onze eigen Max Verstappen. De Coureur die aangesloten is bij Red Bull Racing weet wedstrijd na wedstrijd te winnen en het zal je dan ook niet verbazen dat hij recent de award ‘sportman van het jaar’ heeft gewonnen.

Zijn debuut maakte hij in 2015 op de Grand Prix dat werd gehouden in Australië. Hij eindigde op de negende plaats maar kreeg te maken met problemen aan de motor. Zijn populariteit steeg behoorlijk toen hij in 2021 voor het eerst wereldkampioen werd. Alle races daarna resulteerde in geweldige prestaties. Inmiddels is hij 3-voudig wereldkampioen en werd hij in 2023 kampioen in Qatar.

Max Verstappen, Red Bull Racing op Qatar Lusail Circuit Sports

Leave Your Comment