Formule 1 in Qatar op Losail International Circuit

Qatar Grand Prix

Het was eigenlijk niet de bedoeling maar in 2021 organiseerde Qatar de Grand Prix. Het zou oorspronkelijk worden gehouden in Australië maar dit ging niet door in verband met de COVID-19 pandemie. Er werd gereden op het Losail International Circuit dat gelegen is in Doha. Vol trots tekende het land ook een tienjarig contract waardoor de Formule-1 races de aankomende tijd in Qatar te bewonderen is.

Formule 1 op Lusail International Circuit in Qatar

Losail International Circuit

Het circuit waar de Formule-1 races worden gehouden is op het Losail International Circuit. Het ligt in Lusail, dat ten noorden ligt van de hoofdstad Doha. De lengte van het circuit is 5,4 kilometer. Over deze lengte gaat men door zestien bochten, waarbij er weinig hoogteverschil is. Opvallend is dat het circuit voorzien is van verlichting waardoor het ook mogelijk is dat de races in de nacht worden gereden, zoals de race in Singapore.

Op dit circuit werd eerder meerdere wereldkampioenschappen wegraces georganiseerd maar ook het wereldkampioenschap motorcross. Nu zal het circuit vanaf 2023 tien jaar lang het podium zijn van de Formule-1 races. Lewis Hamilton won de allereerste Formule-1 race op het circuit in 2021.

Tickets voor de Formule 1 in Qatar

Op dit moment is het nog niet mogelijk om tickets te kopen voor de Grand Prix in Qatar. Wij houden jullie op de hoogte wanneer de tickets & volledig verzorgde reizen beschikbaar zijn.

Formule 1 in Qatar

Hoe kom je op het Lusail Circuit in Qatar?

Als je een spectaculaire race wilt gaan bezoeken op het circuit zijn er verschillende mogelijkheden om er te komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het openbaar vervoer. Vanaf Qatar kun je de metro nemen en is daarmee ook direct de goedkoopste optie. Verder kun je natuurlijk ook de taxi nemen of gebruik maken van een eigen auto. Hou er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen zijn.

Max Verstappen: de ster van de Formule-1

De Formule-1 is natuurlijk een fantastische sport om naar te kijken maar stiekem richten we allemaal onze aandacht op onze eigen Max Verstappen. De Coureur die aangesloten is bij Red Bull Racing weet wedstrijd na wedstrijd te winnen en het zal je dan ook niet verbazen dat hij recent de award ‘sportman van het jaar’ heeft gewonnen.

Zijn debuut maakte hij in 2015 op de Grand Prix dat werd gehouden in Australië. Hij eindigde op de negende plaats maar kreeg te maken met problemen aan de motor. Zijn populariteit steeg behoorlijk toen hij in 2021 voor het eerst wereldkampioen werd. Alle races daarna resulteerde in geweldige prestaties.

Max Verstappen, Red Bull Racing op Qatar Lusail Circuit Sports

Leave Your Comment