Gedwongen verhuizing bedrijven Qatar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Bijna alle bedrijven die in Qatar kantoor houden in woonwijken moeten verhuizen naar gebouwen in het commerciële district van hoofdstad Doha. Anders trekt de overheid hun bedrijfslicentie in.

Dat schrijft persbureau Bloomberg. De kantoren in het commerciële deel van Doha zijn bijna drie keer duurder dan de woonhuizen waar nu nog veel bedrijven hun thuisbasis hebben.

Tekorten

Het aantal kantoren in Qatar is enorm gegroeid als gevolg van overheidsmaatregelen om tekorten weg te werken.

Maar doordat de nieuwe kantoorgebouwen ongeveer tegelijkertijd met de wereldwijde economische crisis het daglicht zagen, is er nu veel leegstand in Doha. In een van de commerciële gebieden in de stad, West Bay, staat 15 tot 20 procent van de gebouwen leeg.

Bedrijfslicentie

Bedrijven die niet verhuizen hangt intrekking van hun bedrijfslicentie boven het hoofd, zo maakte de overheid in april bekend. Ondernemers klagen dat ze in het commerciële gebied meer huur kwijt zijn aan minder goede locaties.

Of de maatregel veel effect zal hebben op de leegstand is de vraag. Als gevolg van de overheidsmaatregel worden er in Doha nog steeds volop kantoren gebouwd.

Bron: http://www.nuzakelijk.nl/algemeen/2324899/gedwongen-verhuizing-bedrijven-qatar.html

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Airways lanceert website geschikt voor smartphones

Leave Your Comment