Hollandse meesters te zien in Qatar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

In de hoofdstad van Qatar, Doha, is komend voorjaar een grote tentoonstelling te zien met werken van beroemde Hollandse meesters. De kunstwerken worden uitgeleend door het Rijksmuseum in Amsterdam.

Volgens het Rijksmuseum is het voor het eerst in de geschiedenis dat er werken uit de museumcollectie te zien zullen zijn in het Midden-Oosten. De kunstwerken worden van 11 maart tot en met 6 juni 2011 geëxposeerd in het Museum of Islamic Art in Doha.

In totaal worden er vierenveertig werken uitgeleend. In Doha zullen onder meer werken van Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en Albert Cuyp te zien zijn.

Rijksmuseum:
Het doel van de tentoonstelling is het Arabische publiek kennis te laten maken met de Nederlandse Gouden Eeuw. Bij de tentoonstelling verschijnt dan ook voor het eerst een publicatie in het Arabisch over de Gouden Eeuw.

Het Rijksmuseum heeft laten weten vaker te willen samenwerken met de Qatar Museum Authority, de instelling waar de musea van Qatar deel van uit maken.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Ook WK handbal heren naar Qatar

Leave Your Comment