Hoofdstad Doha

Qatar een klein eilandje tussen Iran en Saudi-Arabië, is inmiddels onder de reizende mensen een bekende plek. Doha is de hoofdstad van Qatar, een stad die vooral een indoor stad is vanwege de benauwdheid en hoge temperaturen. De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners en ligt aan de Perzische Golf. Net als in andere Arabische landen zoals Koeweit en Saoedi-Arabië is er in Qatar een grote hoeveelheid olie en gas te vinden, ook wordt er nog veel gevist. Ongeveer 80% van de gehele bevolking in Qatar woont in Doha of haar voorsteden. Het maakt Doha tot het economisch centrum van het land. De stad huisvest ook Education City, een gebied geheel gewijd aan research, ontwikkeling en educatie. Rondom de baai kan je een magische zonsondergang aanschouwen. Dit kan je het best doen in de maanden wanneer het minder warm is, dat is van november tot en met maart.

Doha Views
Museum of Islamatic Art Doha
Museum of Islamatic Art Doha

Het vervoer in Doha

Zoals wij openbaar vervoer in Europa kennen, is dat in Doha nog niet zo bekend. Ze hebben veel taxi’s die te herkennen zijn aan de turquoise kleur en gemakkelijk aan te houden zijn. Voor nog geen €10,- heb je een taxirit en wanneer de meter het niet doet heb je een gratis rit. Sinds 2019 kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer en dan met name de metro. Er kan worden gereisd tussen de stad en het vliegveld, vanaf de metrostations is alles op loopafstand. Er zijn drie verschillende metrolijnen die door de stad lopen. Net zoals in Nederland heb je een soortgelijke kaart nodig als de OV chipkaart, in Doha heet dat de Travel Card. Er zijn drie verschillende Travelcards beschikbaar, een die eenmalig te gebruiken is en twee die oplaadbaar zijn met een maximum bedrag erop. Alle drie de kaarten kunnen worden opgewaardeerd bij de ticketautomaten op het station. De kaarten zijn voor iedereen vanaf 5 jaar, kinderen reizen met het openbaar vervoer namelijk gratis t/m 4 jaar. Tevens rijden er ook diverse bussen van het vliegveld naar de stad.  Doha is goed toegankelijk vanuit Nederland via het internationaal vliegveld (Doha International Airport). Momenteel wordt dit vliegveld flink uitgebreid en is de thuisbasis van Qatar Airways.

Winkelen in de stad

In de stad vind je veel traditionele markten, de zogenoemde soeks. Daarnaast geven velen de voorkeur aan Villagia het grote winkelcentrum die zich naast het stadion Hamad bin Khalifa zich bevind. Je kan hier heerlijk ontspannen en genieten van een overheerlijk ontbijt of lunch, maar je kan ook langs de Westerse outlet winkels of de dure juweliers bekijken. 

De beste restaurants

De Soek Waqif is een bazaar die de focus legt op toerisme, er is dan ook geen betere plek om te dineren. De restaurants die te vinden zijn hebben een groot diversiteit aan keukens en voor ieder is er wel wat wils te vinden. Niet alleen in de Soek Waqif kan je terecht om een hapje te eten, maar ook in andere delen. Zo kan je bij vele terecht voor ontbijt, lunch of diner. Je kan kiezen voor een internationale keuken, maar ook de aziatische en arabische keuken zijn erg gewild. ‘S avonds wordt de dag vaak afgesloten met waterpijp roken en diverse videoclips of voetbal op het scherm. Doha

Leave Your Comment