Koningin op staatsbezoek in Qatar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Koningin Beatrix schrijft woensdag geschiedenis. Voor het eerst komt een Nederlands staatshoofd op staatsbezoek in de Golfregio. Het emiraat Qatar heeft de primeur.

Samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt de vorstin om elf uur verwacht op het internationale vliegveld van de hoofdstad Doha.

Daarna gaat het gezelschap meteen naar het paleis van gastheer emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, die de koningin na de inspectie van de erewacht vervolgens in audiëntie ontvangt en een lunch aanbiedt.

Anders dan bij staatsbezoeken gebruikelijk worden bij het eten geen toespraken gehouden en is er ook geen toast.

Aan het begin van de middag voegen de koninklijke gasten zich bij de vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven, die met minister Maxime Verhagen van Ecomische Zaken en VNO/NCW-voorzitter Bernard Wientjes naar Qatar zijn gekomen om nieuwe handelsovereenkomsten te sluiten.

De koningin bezoekt daarna het hypermoderne museum van islamitische kunst en maakt een korte wandeling door de bazaar of soek van Doha. De dag wordt besloten met een familiediner dat de emir en zijn echtgenotes aanbieden in het Al-Wajba paleis.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar steekt 300 miljoen euro in Spaanse spaarkassen

Leave Your Comment