Mechanische superwolk moet voetbalstadia koel houden tijdens WK in Qatar 2022

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Toen Qatar eind vorig jaar het Wereldkampioenschap voetbal toegewezen kreeg, was er algemene kritiek op het idee om het toernooi tijdens de zomermaanden te laten spelen bij temperaturen boven de 40° Celsius. Doch daar lijkt nu een oplossing voor in de maak omdat wetenschappers – met nog 11 jaar te gaan – werken aan de ontwikkeling van een mechanische wolk die de voetbalstadia koel zou houden.

Het gaat om een ruimteschip-achtige machine die wel aan het brein van George Lucas lijkt te zijn ontsproten, maar in realiteit is ontwikkeld door ingenieurs van de universiteit van Qatar. De ‘wolk’ zal worden vervaardigd uit ultralicht materiaal en met helium worden gevuld. Ze wordt aangestuurd via afstandsbediening en werkt op zonneënergie.

Daarbovenop zal de wolk ook de schadelijke UV-stralen absorberen. Elke machine zou zo’n 350.000 euro gaan kosten, maar heeft ook na het WK nog nut en kan dan dienen om parkings en stranden koel te houden.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar wil WK atletiek 2017 organiseren

Leave Your Comment