Nederland en Qatar: samen economisch verder

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Nederland en Qatar versterken de wederzijdse samenwerking op het gebied van economie en energie. Dat was de uitkomst van besprekingen in de hoofdstad Doha van minister Verhagen met kroonprins Tamim en premier Hamad.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) bracht de Nederlandse ambitie over de toegangspoort te zijn voor gasleveranties aan heel Noordwest-Europa. Vanwege de uitstekende infrastructuur is Nederland een aantrekkelijk land voor het afleveren, opslaan en verspreiden van gas. Daardoor kan Qatar ook in economische mindere periodes een gegarandeerde afzet tegen stabiele prijzen worden geboden.

“Een goede, open relatie tussen Nederland en Qatar is onmisbaar voor de samenwerking op het gebied van economie en energie”, aldus minister Verhagen. “Daarbij helpen gesprekken zoals deze. Nederland verdient zijn geld voor meer dan driekwart in het buitenland, in landen zoals Qatar. Hier komen onze banen vandaan.”

Minister Verhagen bezocht het nieuwe industriegebied Ras Laffan, waar Shell de grootste gasverwerkingsfabriek ter wereld bouwt. Op het reusachtige bouwterrein sprak hij met Nederlandse Shell-werknemers over het project.

De Golfstaat heeft één van de grootste gasvoorraden ter wereld. De regering investeert een groot deel van de opbrengst van de gasexport in de economie. De voorspelde groei bedraagt ook dit jaar rond de 10 procent. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, bijvoorbeeld bij de bouw van nieuwe infrastructuur.

“Qatar wil het aantal vluchten op Nederland en vice versa graag opvoeren, juist ook met het oog op zakenreizigers”, zei minister Verhagen. “Dat is een teken dat Qatar de economische banden verder wil aanhalen.”

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Minister Verhagen bezoekt Saudi Arabi-en Qatar

Leave Your Comment