Nieuwe terminal international airport Doha

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Op 19 december heeft de International Airport van Doha een nieuwe aankomstterminal geopend om het toenemende aantal bezoekers in Doha te kunnen verwelkomen. Deze nieuwe terminal is onafhankelijk van de hoofdterminal van Doha’s International Airport en zal de passagiers verwelkomen die Doha als eindbestemming hebben.

De nieuwe aankomstterminal maakt deel uit van een ontwikkelingsplan voor de New International Airport van Doha, waarin meerdere miljoenen dollars worden geïnvesteerd. Hierdoor kan de huidige luchthaven probleemloos verder functioneren in afwachting van de opening van Doha’s New International Airport, voorzien voor 2012.

Ook biedt de nieuwe terminal reizigers een hoger aantal transportbanden voor bagage, douane-posten, Duty Free winkels, bus- en taxihaltes evenals een grotere aankomsthal.

Na de indienststelling van de nieuwe terminal kan de verbouwing van de huidige beginnen. Deze zal worden veranderd in een vertrek- en aankomstterminal die veel ruimer is en zodoende het stijgende aantal passagiers kan ontvangen. De verbouwing zal verschillende maanden duren.

De International Airport van Doha wordt beheerd door Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar

Volgens de Algemeen Directeur van de Qatar Airways Groep, Akbar Al Baker, zijn de veranderingen bedoeld om de vliegervaringen van klanten van de maatschappij te verbeteren, in afwachting van de opening van de New International Airport te Doha.

“Voor de continuïteit van Qatars ontwikkeling was het belangrijk om de huidige infrastructuur van de luchthaven uit te breiden. De nieuwe aankomstterminal is de laatste stap in de verbetering van deze infrastructuur en bedoeld om de stijgende toestroom van passagiers aan te kunnen”, verduidelijkt Akbar Al Baker.

De Algemeen Directeur van de Qatar Airways groep voegt toe: “Wij wachten met ongeduld de inauguratie van Doha’s New International Airport af in 2012. Deze zal de inwoners van Qatar en de internationale passagiers die met Qatar Airways of met andere luchtvaartmaatschappijen reizen, nog betere infrastructuren bieden.”

De huidige International Airport van Qatar heeft verschillende moderniseringswerken ondergaan sinds november 2006, toen de Premium Terminal zijn deuren opende voor de passagiers van de First class en Business class. De parkeerruimte voor vliegtuigen werd ook uitgebreid met een groter aantal parkeerplaatsen, een vierbaansweg naar de hoofdterminal en een nieuwe satelliet terminal.

In 2008 werd ook de hoofdterminal van de luchthaven gemoderniseerd: er werden nieuwe gates toegevoegd om het stijgende aantal vluchten met vertrek vanuit Doha te vergemakkelijken. Vorig jaar werd de Premium terminal uitgebreid om meer ruimte beschikbaar te stellen voor het groeiende aantal passagiers dat met de First class en de Business class van Qatar Airways vliegt.

Vanaf 31 januari 2011 zal ook Brussel vijf maal per week bediend worden. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Blatter steunt het Winter-WK in Qatar

Leave Your Comment