Populaire bestemmingen in Qatar

Wanneer je denkt aan een Arabisch klimaat in Azië dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan Dubai, maar wist je dat een bezoek aan het Arabische Emiraat Qatar ook echt een aanrader is? Je kan Qatar bezoeken voor een heerlijke vakantie, maar is ook als stedentrip goed te doen. Doordat Qatar een woestijnklimaat heeft is het altijd warm, in de zomer is het uitzonderlijk warm, maar in de winter is het lekker met aangename temperaturen van boven de 20 graden. Je kan dus de koude Nederlandse winter ontvluchten en genieten van een vakantie in de winter in Qatar. Steeds meer wordt Qatar bekender als vakantieplek en stapelt het toerisme zich langzaam op. Vaak als men op vakantie gaat in Qatar dan verblijven zij in de hoofdstad Doha. De indrukwekkende architectuur is niet te missen in Doha, maar steeds meer groeien ook andere steden daaromheen. Dat Qatar aan het groeien is dat is ook niet zo gek in 2022 wordt in Qatar het WK gehouden. In dit artikel lees je welke plekken je echt moet hebben gezien tijdens je bezoek aan Qatar. 

Architectuur in Qatar

Vooral Doha de hoofdstad van Qatar staat vol met bouwwerken waar je ademloos naar kan kijken, zelfs als je normaal niks met architectuur hebt. Een 300 meter hoge toren genaamd de “Aspire Tower” is een gebouw die je gezien moet hebben. Tussen 2005 en 2007 is dit gebouw ontworpen door de architect Hadi Simaan tijdens de duur van de spelen in 2006, bovenop was het vuur zichtbaar. Het gebouw functioneert nu als hotel en heeft hotelkamers verspreid over maar liefst 51 verdiepingen. Wat ook een gebouw is die je echt moet hebben gezien is het Al-Wakrah stadium in Doha, op dit moment is het stadium in aanbouw vanwege het WK die in 2022 plaatsvindt in Doha. Het stadium is ontworpen door een Brits-Iraakse architecte, Zaha Hadid. Toen het gebouw net stond was er wel wat commotie ontstaan, omdat het gebouw op een vulva lijkt. Tot slot een ander mooi gebouw is de National Library van Qatar, niet om de hoogte of hoeveelheid boeken, juist het tegenovergestelde. De National Library is namelijk maar 20 meter hoog in een diamantvormige vorm is het gebouw. Juist doordat het geen hoog gebouw is, is het gebouw niet te missen en voor velen kan het een plek ter ontspanning zijn om heerlijk een boek te lezen op de terrasvormige plateaus.

Winkelen in Qatar

In Doha bevindt zich een leuk en levendig winkelcentrum genaamd Villaggio Mall die zich bevindt in hetzelfde gebied als het stadium, de Aspire zone. Dit is het gebied die ontwikkeld is voor de spelen in 2006. De Verenigde Arabische Emiraten staan bekend om hun grote winkelcentra’s, zo heeft het winkelcentrum Villaggio Mall in 2012 een kleine renovatie ondergaan om zich te kunnen meten aan de overige winkelcentra in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Activiteiten in Qatar

Net buiten de stad Doha bevindt zich de Sheehaniya road, elk weekend staat het vol mensen en is het enorm druk, er worden namelijk kamelenraces gehouden. De kamelen worden na iedere wedstrijd goed en uitbundig verzorgt, maar dat betekent niet dat de trainingen minder pittig zijn. Vroeger werden de kamelenraces gehouden met kinderen als ruiter, maar er gebeurde dan altijd wel wat ongelukken. Om dat tegen te gaan worden er nu robots met een zweep gebruikt als ruiter, om zo de veiligheid te waarborgen. De robots worden vanaf een afstand bediend en Qatar is zo het eerste land waar robots worden gebruikt voor kamelenraces. 

Cultuur in Qatar

Het maakt niet uit of je nou weken vakantie viert of een stedentrip naar Qatar maakt, er zijn een paar bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Het nationaal museum van Qatar, ook deze kan je vinden in Doha en is een bezoekje waard. In 1975 opende het museum voor de eerste keer zijn deuren, echter heeft er een renovatie plaatsgevonden onder leiding van de Franse architect Jean Nouvel. In 2019 na de makeover opende het museum opnieuw zijn deuren, de Franse architect wilde de geschiedenis van Qatar nieuw leven inblazen door een adembenemende architectuur neer te zetten en dat is hem gelukt ook. Je maakt bij binnenkomst in het museum echt een reis door de tijd en wordt meegenomen door alle details uit de geschiedenis van Qatar.

Op het moment dat je op vakantie gaat naar Qatar, wil je uiteraard wel weten waar je precies terecht kan. Het is soms best lastig om leuke bestemmingen Qatar te vinden voor je vakantie. Iedereen vindt wat anders leuk. Daarom is het fijn om verschillende bestemmingen klaar te hebben liggen. De ene bestemming zal voor jou beter weg gelegd zijn dan de andere, maar je weet dan in ieder geval zeker dat je iets te doen hebt op je vakantie. Zo zal je je in Qatar zeker niet hoeven te gaan vervelen.

Nationale museum Qatar

Wanneer je van musea houdt is het nationale museum van Qatar zeker de juiste bestemming voor je. In dit museum kun je het verleden van Qatar vinden. Het museum staat in het teken van het verleden, maar ook het heden en de toekomst van Qatar. Op die manier kan iedereen samen komen in het prachtige museum. Qatar heeft een erg uniek verhaal en dit is ook de reden waarom dit museum tot leven is gebracht.

Qatar heeft een uitgebreid netwerk tussen verschillende landen. In het nationale museum van Qatar kun je dit allemaal gaan bekijken. Je leert over het feit hoe ze met andere landen omgaan en wat precies de verhoudingen zijn. Zo weet je precies wat voor staat Qatar is. De wortels en de identiteit wordt duidelijk zodra je dit museum in zal lopen.

De bezienswaardigheid Souq Waqif

Souq Waqif is een marktplaats in Qatar. Om precies te zijn ligt het in Doha. Je kunt er allerlei verschillende traditionele producten kopen. Je zal er kleding en specerijen kunnen kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om er handwerk of souvenirs te kopen. Het is dan ook een populaire bestemming Qatar.

Het is zeker een aanrader om er een keertje een kijkje te nemen wanneer je in Qatar bent. Op die manier kun je proeven van de traditionele dingen die ze in deze staat hebben. Dit is iets wat vele mensen kunnen waarderen als ze op reis zijn.

Naast het feit dat het een grote marktplaats is, is er ook een jaarlijks festival op deze marktplaats. Dit festival wordt rond april gevierd. Er zal dan niet alleen een marktplaats zijn. Er zullen ook theater- en muziekvoorstellingen gehouden worden. Dit houdt in dat het een erg populaire toeristische plaats is geworden. Je zal zelfs kunnen kijken naar worstelaars wanneer het festival gaande is. Dit trekt erg veel mensen.

Op het moment dat je Souq Waqif zal gaan onderzoeken, zal je al snel dierenstallen tegenkomen. Deze stallen zal je kunnen bezoeken. Dit is een onderdeel van de marktplaats. Hier kun je veel verschillende dieren vinden. Zo hebben ze de normale huisdieren en wilde dieren. Er is ook een aparte sectie voor grote vogels zoals valken.

De bezienswaardigheid The Corniche

The Corniche is een promenade die je in Qatar zal kunnen vinden. Het is een erg populaire bestemming Qatar voor de toeristen. Dit komt door het feit dat het prachtig is om te ervaren. Je zal de pracht van Qatar kunnen gaan ervaren. The Corniche is ruim zeven kilometer lang en dit maakt het dan ook een mooie route om te lopen. Er zijn verschillende toeristen die terug komen voor dit mooie stukje Qatar. The Corniche bevind zich in Doha. Dit is dus erg toegankelijk.

Er worden vaak verschillende feestdagen rond the Corniche gevierd. Dit is een prachtige plek hier voor. Wanneer je in de juiste tijd naar Qatar gaat, zal je dit mee kunnen maken. Zo zijn er ook nationale sportdagen in Qatar waar je heen zal kunnen.

Deze kunnen ook plaats vinden aan the Corniche. Het is een groot gebied en hierom is het ook een multifunctioneel gebied. Vele toeristen kiezen ervoor om een kijkje te nemen. Niet iedereen kiest ervoor om het hele gebied af te lopen.

De bezienswaardigheid Al Khor park

Het Al Khor park is een prachtig park in Qatar. Het park is zo’n ruim 6 jaar dicht geweest. Het park is dicht geweest om het feit dat hij helemaal gerestaureerd is. Dit valt duidelijk te zien aan het park.

Het park bestaat niet alleen maar uit een stukje wandelen. Je kunt er veel meer ervaren. Zo zal je gezellig naar vogels kunnen kijken in de volière. Omdat het hele park opnieuw gemaakt is, ziet het er allemaal goed en verzorgd uit.

Naast de volière hebben ze ook een minigolfbaan. Hier zal je je heerlijk kunnen gaan uitleven. Wanneer minigolf niet echt iets voor jou is, zal je nog kunnen kiezen voor de dierentuin, grote speeltuin, basketbalveld, amfitheater of de skatebaan. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Dit is dan ook de reden waarom het een populaire bestemming is. Wanneer je honger krijgt zal je altijd terecht kunnen in een van de cafetaria’s.

De bezienswaardigheid Al Khor mall

Wanneer je naar het park bent geweest zal je eventueel ook nog naar de Al Khor mall kunnen gaan. Je zal hier bij meer dan 100 winkels kunnen gaan shoppen, maar je zal er ook voor kunnen gaan kiezen om naar de bioscoop te gaan. Er zijn een hele hoop verschillende mogelijkheden. Veel mensen vinden dit dan ook een leuke bestemming Qatar om heen te gaan.

Zo is er ook een heel gedeelte waar je met je kinderen heen zal kunnen gaan. Je zal zelf kunnen gaan shoppen terwijl je kinderen zich gaan uitleven in de speeltoestellen die er aanwezig zijn. Je kan er elk soort winkel vinden. Dit is een erg groot voordeel wanneer je graag souvenirs haalt. Misschien ben je op zoek naar de juiste kleding of heb je bepaalde dingen nodig. Alles is wel vindbaar in deze grote mall.

Leave Your Comment