Portret vrijgelaten slaaf blijft in Engeland

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Het vermoedelijk eerste Britse schilderij van een vrijgelaten slaaf blijft in ieder geval de komende vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk te zien. Dat heeft de BBC donderdag gemeld.De organisatie die de musea in de Golfstaat Qatar beheert, kocht in 2009 het portret van Ayuba Suleiman Diallo, ook bekend als Job ben Solomon, dat William Hoare in 1733 maakte.

De Britse regering verbood een jaar later de uitvoer van het kunstwerk, omdat het van historisch belang voor het Verenigd Koninkrijk was. Op allerlei manieren werd geld ingezameld om het schilderij terug te kopen, maar aan die acties is nu een einde gekomen, omdat de koper in Qatar ermee heeft ingestemd het de komende vijf jaar aan Britse musea in bruikleen te geven. In 2013 zal het doek enige tijd in de Qatarese hoofdstad Doha te zien zijn.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar steekt nieuw geld in Porsche

Leave Your Comment