Qatar Airways dDrie nieuwe verbindingen worden gelanceerd

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways heeft een uitbreiding van zijn internationale netwerk aangekondigd door Oeganda, Azerbeidzjan en Georgië toe te voegen aan de lijst met landen waarop vanaf de hub in Doha gevlogen wordt.

De maatschappij is ook van plan zijn capaciteit naar Saoedi-Arabië aanzienlijk uit te breiden met de versterking van bestaande diensten en de toevoeging van een vierde bestemming, de heilige stad Medina.

Dagelijkse vluchten naar Entebbe, de tweede stad van Oeganda, worden vanaf 2 november 2011 begonnen.

Minder dan een maand later, op 30 november, zal Qatar Airways in Centraal-Azië uitbreiden door de invoering van een dagelijkse vlucht naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië via Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Het bedrijf kondigde ook meer vluchten aan naar de twee grootste steden van Saoedi-Arabië, Riyad en Djeddah. Vanaf 1 juni zullen deze steden tweemaal daags vanuit Doha bediend worden. Vanaf 1 juni zal ook het aantal vluchten per week naar Dammam stijgen van 21 tot 28. Vanaf 14 juli wordt met de vlucht naar Medina een vierde vlucht naar Saoedi-Arabië geopend. Hiermee neemt de aanwezigheid van Qatar Airways in Saoedi-Arabië met 71% toe.

Deze uitbreidingsplannen werden tijdens de Arabian Travel Market (ATM) in Dubai onthuld door de Algemeen Directeur van Qatar Airways, Akbar Al Baker. Volgens hem zijn deze nieuwe routes het resultaat van de ambitieuze strategie van Qatar Airways, dat nieuwe bestemmingen wil blijven openen op belangrijke markten die nog steeds onvoldoende bediend worden zoals Oeganda, Azerbeidzjan en Georgië.

Er is een vraag naar vluchten naar deze regio’s, omdat ze veel potentieel hebben. Als internationale luchtvaartmaatschappij zijn wij in staat om te voldoen aan de verwachtingen van de reizigers uit en naar deze landen.”

“We zijn al met succes actief op de route naar Moskou. Sinds geruime tijd is het ontwikkelen van onze aanwezigheid in Centraal-Azië een van onze belangrijke doelstellingen, zo is het met groot genoegen dat ik nu onze plannen om nieuwe routes in deze regio te openen aankondig.”

“We zijn ook verheugd om onze aanwezigheid in Afrika te vergroten. Dit gebeurt vier jaar na de inhuldiging van de vluchten naar Dar es Salm, de hoofdstad van Tanzania, en tevens de meest recente opening van bestemmingen op het Afrikaanse continent. De opening van Entebbe staat ons toe onze positie in Afrika te bevestigen, waar we al 15 bestemmingen bedienen. Wij geloven stellig in het succes van deze opening, evenals in die van de aankomende verbindingen.

In januari van dit jaar lanceerde het bedrijf de eerste fase van zijn uitbreidingsprogramma van 2011 met de opening van vluchten naar Boekarest, Boedapest en Brussel in slechts één maand tijd. “Op deze drie steden werden niet of nauwelijks gevlogen vanuit het Midden-Oosten. Hun opening komt dus perfect overeen met onze strategie”, legde Akbar Al Baker uit.

In maart vond de inauguratie van vluchten naar Stuttgart plaats en in april de opening van de honderdste bestemming, Aleppo. Nu bereidt Qatar Airways een drukke zomerperiode voor met drie nieuwe bestemmingen in juni, namelijk de Iraanse stad Shiraz (5 juni), de derde bestemming van Qatar Airways in Iran, Venetië (15 juni), de derde bestemming in Italië, en Montreal (29 juni), waarmee Qatar Airways voor de eerste maal Doha met Canada verbindt dankzij drie directe vluchten per week.

Op 27 juli zal de twaalfde bestemming in India worden ingeluid met Kolkata (Calcutta).

Vanaf 14 september zal Qatar Airways zijn aanwezigheid in Oost-Europa vergroten met vluchten naar Sofia. Vanaf 5 oktober, na het succes van zijn activiteiten in Scandinavië, begint Qatar Airways vijf wekelijkse vluchten naar Oslo. Het bedrijf bedient al Kopenhagen en Stockholm, en heeft het grootste aantal vluchten vanuit het Midden-Oosten naar Scandinavië.

In aanvulling op deze nieuwe routes zal deze zomer op het gehele netwerk de vluchtfrequentie vergroot worden, in het bijzonder naar Guangzhou, Singapore, Kuala Lumpur, Manchester, Dar Es Salam, Genève, Kopenhagen, Istanbul en Parijs.

“Naargelang de levering van onze nieuwe vliegtuigen vordert, nemen we ze meteen in gebruik. We zijn bovendien voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze passagiers meer bestemmingen en flexibiliteit te bieden tijdens het organiseren van hun reis”, voegde Akbar Al Baker toe.

Hoogtepunten van de uitbreiding van Qatar Airways in 2011:

Nieuwe bestemmingen:

 • Stuttgart, 6 maart: 3 vluchten per week. Vierde bestemming in Duitsland.
 • Aleppo, 6 april: 4 vluchten per week, 100e bestemming van Qatar Airways.
 • Shiraz, 5 juni: 2 vluchten per week, derde bestemming in Iran.
 • Venetië, 15 juni: dagelijks vlucht, derde bestemming in Italië.
 • Montreal, 29 juni: eerste bestemming in Canada, drie wekelijkse vluchten.
 • Medina, 14 juli: 4 vluchten per week, vierde bestemming in Saoedi-Arabië.
 • Kolkata (Calcutta), 27 juli: dagelijkse vlucht, de 12e bestemming in India.
 • Sofia, 14 september: 4 vluchten per week die de aanwezigheid van Qatar Airways in Oost-Europa zullen versterken.
 • Oslo, 05 oktober: 5 vluchten per week, derde bestemming in Scandinavië.
 • Entebbe, 2 november: dagelijkse vlucht.
 • Bakoe, 30 november: dagelijkse vlucht.
 • Tbilisi, 30 november: dagelijkse vlucht via Bakoe.
 • Verhoogde vluchtfrequentie:
 • Bangalooru, 1 maart: kleine vliegtuigen vervangen door de Airbus A330.
 • München, 9 maart: 7 tot 11 vluchten per week.
 • Frankfurt, 27 maart: 10 tot 13 vluchten per week, invoering van de Boeing 777 op sommige vluchten.
 • Barcelona, 27 maart: kleine vliegtuigen vervangen door de Airbus A330.
 • Kuala Lumpur, 27 maart: 11 tot 14 vluchten per week (tweemaal daags) van maart tot oktober.
 • Dar es Salam, 27 maart: 12 tot 14 vluchten per week (tweemaal daags).
 • Musqat, 27 maart: 21 tot 24 vluchten per week.
 • Karachi, 27 maart: kleine vliegtuigen vervangen door de Airbus A330.
 • Parijs, 29 maart: 14 tot 15 vluchten per week.
 • Kopenhagen, 31 maart: 6 tot 7 vluchten per week (dagelijks).
 • Singapore, 1 mei: 7 tot 14 vluchten per week (tweemaal daags) van mei tot november.
 • Genève, 3 mei: 5 tot 7 vluchten per week (dagelijks).
 • Manchester, 1 juni: 7 tot 14 vluchten per week (tweemaal daags).
 • Seychellen, 2 juni: 4 tot 7 vluchten per week (dagelijks).

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Airways 100e bestemming

Leave Your Comment