Qatar Airways in Londen onderscheiden

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways heeft tijdens de jaarlijkse “Airline Strategy Awards” in Londen een prijs gewonnen voor zijn internationale initiatieven op milieugebied.

Qatar Airways heeft een onderscheiding gekregen in de categorie “Milieu” voor zijn omvangrijke onderzoeksprogramma op het gebied van alternatieve brandstoffen die komende generaties een schonere en milieuvriendelijkere toekomst moeten garanderen.

De prijs werd uitgereikt door een jury bestaande uit specialisten, analisten en wetenschappers uit de luchtvaartindustrie. Bovendien heeft voor deze 9e editie ook het maandelijks uitgegeven maandblad Airline Business, een referentie in de sector, zijn stem voor de prijsuitreiking uitgebracht.

Qatar Airways is gehuldigd omdat het tijdens de eerste commerciële vlucht Londen Gatwick – Doha in oktober 2009 een alternatieve brandstof op basis van aardgas gebruikt heeft. Deze historische vlucht op basis van GTL Jet Fuel* wordt gezien als een eerste stap in de ontwikkeling en productie van een alternatieve synthetische brandstof die in de toekomst ook beschikbaar zal zijn voor andere luchtvaartmaatschappijen.

De laatste twee jaar heeft de luchtvaartmaatschappij een belangrijke rol gespeeld bij projecten die de verbetering van brandstoffen en het optimale gebruik van bio-kerosine als doel hadden. Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, bevestigt: “Het is een ware eer voor ons bedrijf om deze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Het toont aan dat we ons daadwerkelijk inzetten voor het milieu en voor duurzame ontwikkeling”.

Enkele maanden geleden is Qatar Airways samen met een aantal partners ook het Qatar Advanced Biofuels Platform begonnen om de ontwikkeling van grondstoffen en de productiemogelijkheden van biomassa (beter bekend onder de naam BTL) te onderzoeken. Het uiteindelijke objectief is een mengsel van GTL kerosine en biobrandstof (BTL) te gebruiken, waardoor Qatar Airways in de toekomst onafhankelijk zou zijn van de klassieke vliegtuigkerosine.

Mark Pilling, redacteur van Airline Business zegt: “In korte tijd is Qatar Airways toonaangevend geworden op het gebied van milieuvriendelijkheid, de maatschappij heeft nu duidelijk een voorbeeldfunctie”.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar bijna klaar voor Formule 1

Leave Your Comment