Qatar airways lanceert vijf nieuwe bestemmingen begin 2010

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways maakt haar internationale ontwikkelingsstrategie voor 2010 bekend, met de lancering van 5 nieuwe bestemmingen (Bangalore, Tokio, Ankara, Kopenhagen en Barcelona) via de hub in Doha. Deze uitbreiding van haar netwerk is voorzien vanaf februari dit jaar. Hiermee zet het bedrijf de trend van het laatste semester van 2009 door.

Bangalore, 11de bestemming van de maatschappij in India
Begin februari, zal Qatar Airways een nieuwe lijn openen naar Bangalore, een bestemming in de Indiase staat Karnataka, dat bekend staat als het grootste technologische centrum van het land. Reizigers uit de Benelux hebben meerdere verbindingsmogelijkheden richting Bangalore via het Europese platform van Qatar Airways, bij vertrek vanuit Brussel, Amsterdam of Luxemburg. Vanuit Londen biedt de maatschappij een dagelijkse vlucht aan. Tevens vertrekken deze nieuwe vluchten 4 keer per week vanuit Parijs. India, in sterke groei, blijft één van de belangrijkste markten voor de maatschappij, die met deze nieuwe aanvulling 71 vluchten per week naar 11 Indische steden zal uitvoeren.

Lancering van een dagelijkse vlucht naar Tokio
Eind april volgt Tokio, de zakelijke en financiële kern van Japan. Deze bestemming zal dagelijks bereikbaar zijn vanaf Parijs via Osaka, wat een aanzienlijke verhoging qua capaciteit op de Japanse markt betekent. Seoul, een verbinding momenteel geëxploiteerd via Osaka, zal eind maart 2010 rechtstreeks worden.

Versterking van services in Turkije met opening van Ankara
In april zal Qatar Airways eveneens naar de Turkse hoofdstad Ankara vliegen. Deze nieuwe route, heel erg populair bij zowel zaken-reizigers als vakantiegangers, zal de positie van de luchtvaartmaatschappij versterken in Turkije. De dagelijkse vlucht naar Istanbul kent al een groot succes.

Vier wekelijkse vluchten naar bestemming Kopenhagen
De nieuwe ingezette vlucht eind maart vanaf de hoofdstad van Denemarken maakt het mogelijk om de aanwezigheid van Qatar Airways in Scandinavië te vergroten. Het strategische regionale centrum Kopenhagen, belangrijk op het gebied van cultuur, zaken, media en wetenschap, beschikt over de grootste luchthaven van Scandinavië. De luchtvaar-maatschappij vliegt inmiddels al twee jaar naar Stockholm in buurland Zweden. Qatar Airways, de enige vervoerder uit de Golfstaten aanwezig in de Scandinavische regio, heeft onlangs aangekondigd dat er vanaf maart dagelijkse vluchten worden ingezet van Stockholm naar Doha.

Qatar Airways verdubbelt het verkeer in Spanje
Na Madrid zal Barcelona de tweede stad zijn in Spanje waar Qatar Airways haar dagelijkse vluchten inzet vanaf begin maart. De nieuwe dagelijkse route onderstreept het belang van de Spaanse markt voor de luchtvaartmaatschappij, wetende dat ook Madrid sinds kort kan genieten van een capaciteitsuitbreiding. De tweede stad van Spanje, Barcelona, een toeristisch centrum aan de Middellandse Zee, beschikt over een van de grootste havens van Europa en is ook economisch erg dynamisch dankzij haar handel, financiën, media, recreatie en kunst.

Met de lancering van de vijf nieuwe bestemmingen (Bangalore, Tokio, Ankara, Kopenhagen en Barcelona) en ook Sydney vliegt Qatar Airways nu op 91 bestemmingen voor zowel zakenreizigers en vakantiegangers over de hele wereld met een vloot van 76 moderne toestellen.

Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, verklaard: “Deze nieuwe strategie voor 2010 toont de dynamiek van ons bedrijf aan in een economische context die bijzonder gespannen is voor vele spelers uit de luchtvaartsector. Deze nieuwe lijnen bereiden de weg voor de sterke ontwikkeling die zal volgen, dankzij aanzienlijke vermeerderingen van de capaciteit op bepaalde lijnen of via de opening van nieuwe lijnen, om nog beter in te spelen op de vraag van de markt.“

“Het economische model van Qatar Airways blijft haar relevantie en prestaties tonen. Het bedrijf heeft ook laten weten dat zij 2010, een jaar dat nog dynamischer zal zijn dan voorheen,  optimistisch ingaat. “

Professionals en passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren voor één van de 85 huidige bestemmingen van de maatschappij, kunnen kijken op www.qatarairways of bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) op:

00800 80052800: Nummer voor de reisprofessionals (van vaste lijn naar vaste lijn) toegankelijk vanuit Nederland.
0900 0400404:Lokaal nummer vanuit Nederland voor reservaties (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways:
Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 76 Airbus- en Boeing-toestellen en vliegt op 85 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot ‘Beste Economy Class ter wereld’ in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding ‘Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten’ ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding ‘Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten’. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 120 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar; 80 airbussen A350, 24 airbussen A320, 60 boeing-toestellen 787 en 32 boeing-toestellen 777. Deze toestellen zijn in levering sinds november 2004. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 ‘super jumbo’ met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar en Tokio hengelen naar Tourstart

Leave Your Comment