Qatar Airways naar Phuket

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways heeft zijn tweede bestemming in Thailand geïnaugureerd met zijn eerste vlucht naar Phuket op 13 oktober.

Dit Thaise toeristische eiland is de 93e bestemming van Qatar Airways en de 8e route die de maatschappij lanceert sinds het begin van 2010.

De vluchten naar Phuket maken deel uit van de strategie om het luchtverkeer met bestemming Thailand te doen toenemen, vooral door de verhoogde frequentie vluchten tussen Doha en Bangkok. Vanaf 1 november 2010 zullen er niet twee, maar drie vluchten per dag gaan.

Een ceremonie heeft plaatsgevonden bij de aankomst van het eerste vliegtuig in Phuket. Leden van de regering en de directie van het vliegveld waren aanwezig bij deze officiële aankomst.

Volgens de Algemeen Directeur van Qatar Airways, Akbar Al Baker, neemt het aantal bezoekers van Phuket snel toe, en het doel van Qatar Airways is dan ook om aan zijn Europese clientèle uitstekende verbindingen naar deze nieuwe bestemming te bieden.

“Ondanks het feit dat het aantal toeristen op het eiland binnenkort meer dan 4,5 miljoen zal zijn, bieden weinig maatschappijen op het moment vluchten aan naar deze bestemming met een vertrek vanuit Europa. Wij hebben dus de kans om ons een groot deel van dit marktsegment toe te eigenen.”

De Commercieel Vice-President van Qatar Airways voor Zuid-Oost Azië en de Zuid-Pacific, Marwan Koleilat, heeft bevestigd dat de luchtvaartmaatschappij zich ook wil richten op zakenreizigers door een vlucht vanuit de zuidelijke provincie van Thailand aan te bieden.

“De provincie van Phuket is de op één na rijkste regio van Thailand en daardoor een ideale bestemming voor Qatar Airways. Thailand heeft 1,5 miljoen inwoners, een aantal dat aanzienlijk toeneemt tijdens het toeristische seizoen. Daarom staat de luchtvaartmaatschappij klaar om lokale leidinggevenden aan boord te ontvangen, in het bijzonder diegenen uit de internationale hotelketens die van de voordelen en verbindingen van deze vlucht kunnen profiteren”, verduidelijkt Marwan Koleilat.

Hij heeft de lokale autoriteiten bedankt voor hun hulp tijdens het opzetten van de nieuwe verbinding. Marwan Koleilat heeft hieraan toegevoegd dat Qatar Airways het recht heeft verworven om tickets tussen Phuket en Kuala Lumpur te verkopen.

Met de lancering van de lijn Doha-Phuket ligt het huidige aantal bestemmingen van Qatar Airways in Pacifisch-Azië op zeventien. Qatar Airways heeft sinds februari 2010 wereldwijd zeven nieuwe bestemmingen geopend: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokyo, Barcelona, Sao Paulo en Buenos Aires.

Zes nieuwe routes zullen gedurende de vier komende maanden geopend worden: Hanoi (1 november), Nice (24 november), Bukarest en Budapest (11 januari 2011) en Brussel (31 januari 2011).

Qatar Airways hoopt in 2013 op de 120 belangrijkste bestemmingen wereldwijd te vliegen, met een moderne vloot van 120 vliegtuigen. Op dit moment telt de vloot van de luchtvaartmaatschappij 89 vliegtuigen die naar 93 bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika vliegen.

Brussel zal vijf maal per week bediend worden vanaf 31 januari 2011. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Utrechtse expat in Arabische oliewereld

Leave Your Comment