Qatar Airways officiële partner van de World Future Energy Summit 2011

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar, is benoemd tot officiële partner van de World Future Energy Summit 2011, die deze maand plaats vindt in Abu Dhabi.

De vierde editie van deze jaarlijkse bijeenkomst vindt van 17 t/m 20 januari 2011 plaats en wordt georganiseerd door Masdar, een in Abu Dhabi gevestigde onderneming die zich richt op de ontwikkeling van duurzame energie.

Dit jaar worden tijdens de vier dagen durende bijeenkomst duizenden bezoekers verwacht in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar hebben bijna 25 000 bezoekers uit 148 verschillende landen, waaronder wereldleiders, investeerders, academici en journalisten, het evenement bijgewoond.

De afgevaardigden en genodigden zullen elkaar ontmoeten om samen te werken aan duurzame oplossingen op het gebied van energie en om de risico’s die aan klimaatveranderingen verbonden zijn te bespreken.

De Algemeen Directeur van Qatar Airways, Akbar Al Baker, is trots op het feit dat de luchtvaartmaatschappij voor de eerste keer officiële partner van de bijeenkomst is. Qatar Airways biedt op dit moment 5 dagelijkse vluchten tussen de hub in Doha en Abu Dhabi.

“Het invoeren van milieuvriendelijke maatregelen is een ware uitdaging voor alle economische spelers. Dit soort topontmoetingen helpen de huidige procedures op milieugebied te optimaliseren en beter te implementeren”, verklaarde Akbar Al Baker.

Qatar Airways heeft in oktober 2009 als eerste en enige luchtvaartmaatschappij ter wereld een commerciële vlucht op brandstof uit aardgas (GTL) gemaakt en hiermee aangetoond zich daadwerkelijk in te zetten voor duurzame energetische ontwikkeling. Het is bewezen dat het gebruik van een GTL brandstofmengsel, door het verminderde brandstofverbruik evenals de gereduceerde roet- en zwaveldioxide-uitstoot, efficiënter is en minder CO2 gassen produceert. Hierdoor kan de lokale luchtkwaliteit rond drukke luchthavens worden verbeterd.

De nieuwe brandstof zal normaliter in Qatars grootste GTL centrale geproduceerd worden en gemakkelijk toegankelijk zijn voor luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Op dit moment telt de moderne vloot van Qatar Airways 95 vliegtuigen die op de 95 belangrijkste toeristische en zakelijke bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika vliegen. Het bedrijf heeft als doel om in 2013 wereldwijd op de 120 belangrijkste bestemmingen te vliegen, met een moderne vloot van 120 vliegtuigen die allemaal gemiddeld drie jaar in gebruik zijn.

Vanaf 31 januari 2011 zal ook Brussel vijf maal per week bediend worden. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar ziet WK in winter eveneens zitten

Leave Your Comment