Qatar airways vliegt vanaf nu dagelijks naar barcelona

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways, luchtvaartmaatschappij in volle groei binnen Europa, bereikt met de lancering van de dagelijkse vlucht tussen Doha en Barcelona een nieuwe mijlpaal, ze vliegt nu namelijk op 90 bestemmingen over de hele wereld. Qatar Airways verstevigt op deze manier haar positie binnen de Europese luchtvaartmarkt. Ze is de enige maatschappij uit de Golfregio die op Spanje vliegt.

Barcelona is, na Madrid, de tweede Spaanse stad waarop Qatar Airways vliegt, een interessante bestemming voor zowel toeristen als zakenreizigers. De inauguratie van deze nieuwe lijnvlucht, die volgt op een eerdere toename van de vluchten richting Madrid, bevestigt de wens van de maatschappij om van Spanje een strategische markt te maken.

Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, legt uit dat de maatschappij haar aanwezigheid in Spanje enerzijds heeft uitgebreid om aan de groeiende vraag van het land naar luchttransport tegemoet te komen. Anderzijds is de uitbreiding een antwoord op de populariteit van Spanje bij reizigers uit Azië en het Midden-Oosten.

Hij voegt eveneens toe: “De lancering van vluchten richting Barcelona, de 90ste bestemming binnen ons continu groeiende netwerk, is een echte mijlpaal voor Qatar Airways”.

Barcelona is de vijfde nieuwe bestemming van Qatar Airways sinds het begin van dit jaar. In de laatste zes maanden heeft ze lijnvluchten opgestart richting Bangalore, Kopenhagen, Ankara en Tokyo.

Vanaf 24 juni zal Qatar Airways ook dagelijks vanuit Doha vliegen op São Paulo in Brazilië en op de Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires. Door haar intrede in Zuid-Amerika krijgt de maatschappij een echte internationale uitstraling, een bewonderenswaardige prestatie voor een maatschappij die slechts 13 jaar bestaat.

Dankzij haar uitstekende servicekwaliteit en haar gastvrijheid heeft Qatar Airways al veel internationale erkenning gekregen. De onafhankelijke luchtvaartenquête van Skytrax noemde Qatar Airways recent derde Beste Maatschappij van de Wereld tijdens haar jaarlijkse Airline Awards. Ze benoemde Qatar Airways eveneens voor het vijfde jaar in rij tot de Beste Luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten.

Reizigers van Qatar Airways in First Class en Business Class die een tussenstop maken in Doha hebben exclusieve toegang tot de Premium Terminal. Een oase van rust waar ze kunnen ontspannen en genieten van talrijke services (gastronomische restaurants, spa, duty-free winkelen).

Qatar Airways beschikt momenteel over een moderne vloot van 83 toestellen en vliegt op 90 verschillende zakelijke en toeristische bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuidoost-Azië, India, het Verre Oosten en Australië. De maatschappij heeft meer dan 200 toestellen besteld, voor een waarde van 40 miljard dollar.

Professionals en passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren, kunnen kijken op www.qatarairways.com of bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) naar:

00800 80052800 : Nummer voor de reisprofessionals (van vaste lijn naar vaste lijn) toegankelijk vanuit Nederland.

0900 0400404 : Lokaal nummer vanuit Nederland voor reservaties (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways
De maatschappij heeft 80 Airbussen A350, 24 Airbussen A320, 60 Boeings 787 en et 32 Boeing 777 besteld waarvan de leveringen in november 2007 zijn gestart. Ze heeft eveneens 220 jets in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 “bi-super jumbo” met 5 vaststaande bestellingen waarvan de levering voorzien is vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous WK van Qatar in gekoelde stadions

Leave Your Comment