Qatar neemt belang in Porsche

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar neemt een belang van 10 procent in Porsche. Tot dusver zijn de families Porsche en Piëch de enige grootaandeelhouders van de sportwagenfabrikant.

Dit maakte Porsche vandaag bekend, een dag nadat de commissarissen van Porsche en van Volkswagen (VW) instemden met de inlijving van Porsche door VW.

De deal met het emiraat past in het overnamescenario. Porsche is meerderheidsaandeelhouder van VW. Qatar neemt ook het grootste deel over van de opties op VW, die Porsche heeft.

Door deze transacties krijgt Porsche geld in de la dat hard nodig is om bevrijd te worden van een enorme schuldenlast. Het oliestaatje wordt de derde grootaandeelhouder van VW, naast Porsche en de deelstaat Nedersaksen. Porsche krijgt bovendien een krediet van Qatar van 265 miljoen euro.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Langetermijnplannen vastgelegd in Qatar National Vision 2030

Leave Your Comment