Qatar Petroleum en Shell tekenen overeenkomst

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Petroleum, ofwel QP, en Royal Dutch Shell plc (RDSA) hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een grootschalige petrochemische faciliteit in Ras Laffan in Qatar.

Met de bouw van de faciliteit hoopt de gasrijke Arabische Golfstaat zijn chemische industrie te diversifieren.

Het staatsbedrijf QP en Shell lieten zondag middels een gemeenschappelijke verklaring weten dat de faciliteit in de eerste plaats kosten concurrerende petrochemische producten zal produceren voor de opkomende Aziatische markten. QP houdt een 80%-belang in het complex en Shell houdt het resterende belang.

De aankondiging volgt op een in december 2010 getekende intentieverklaring voor de bouw van een petrochemisch complex ter waarde van $6 miljard.

“Dit project past goed in de strategie van Qatar om zijn petrochemische industrie te diversifieren en te laten groeien en betekent een belangrijke stap in ons streven om op wereldschaal een belangrijke petrochemische producent te worden”, zei Mohammed bin Saleh Al Sada, Qatars minister van Energie en Industrie.

Wanneer het complex operationeel zal zijn is niet bekend.

Door Oliver Klaus; Bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; [email protected]

(END) Dow Jones Newswires

December 05, 2011 03:51 ET (08:51 GMT)

©Dow Jones & Company, Inc.
Bron: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/49/qatar-petroleum-en-shell-tekenen-overeenkomst-bouw-petrochemisch-c

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Baas Qatar Airways steelt de show in Dubai

Leave Your Comment