Qatar werkt aan professionalisering agrarische sector

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar kan nog veel winst boeken in de agrarische sector. Op dit moment kunnen telers in Qatar namelijk in slechts 26 procent van de voedselbehoefte voorzien, de rest wordt geïmporteerd. Volgens het nationale voedselveiligheidsprogramma kan dit 90 procent worden wanneer de faciliteiten op de teeltbedrijven geprofessionaliseerd worden.

Daarom wordt er gewerkt aan een masterplan ter verbetering van de agrarische sector, het plan zal in december 2011 klaar zijn voor uitvoering. Qatar importeert nu nog 95 procent van het voedsel. Maar door alle ontwikkelingen op de wereldwijde markt is bij officials in het land bezorgdheid ontstaan om de voedselveiligheid. Daarom wordt hard gewerkt aan het maximaliseren van de voedselproductie in eigen land. Dit is echter niet gemakkelijk door het droge klimaat dat heerst in het land.

In de ontwikkeling is een grote rol weggelegd voor de regering, bijvoorbeeld door het verlenen van subsidies. Er zal ook meer gebruik moeten worden gemaakt van de mogelijkheden rondom irrigatie en het beperken van de uitstoot van broeikasgassen. Ook op het gebied van de distributie liggen nog de nodige uitdagingen. De teelt is op dit moment niet rendabel en telers krijgen de producten niet verkocht. De producten worden nu aan groothandels verkocht en hier verdienen ze heel weinig aan. Daarom is een rechtstreekse verbinding tussen de supermarkten en telers noodzakelijk.

Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=58911

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Sjeik uit Qatar koopt voetbalclub Malaga

Leave Your Comment