Qatar witte ridder voor Hochtief

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Het Duitse bouwconcern Hochtief heeft in de strijd tegen een overname door de Spaanse concurrent ACS een ‘witte ridder’ gevonden. Het emiraat Qatar wordt grootaandeelhouder bij Hochtief.

Een torenkraan met het logo van Hochtief (Foto EPA)
Het Duitse bouwconcern voert een kapitaalverhoging door, waarbij het emiraat alle nieuwe aandelen opneemt. Op die manier wordt het kapitaal van Hochtief versterkt met 10 procent of 400 miljoen euro. Qatar zal 9,1 procent in handen hebben van het bouwbedrijf.

De intrede van een nieuwe aandeelhouder was zowat het laatste wapen voor Hochtief in de strijd tegen de Spaanse grootaandeelhouder ACS, voluit Actividades de Construccion y Servicios. ACS, dat 30 procent van de aandelen van Hochtief bezit, wil via een overnamebod zijn belang in het Duitse bedrijf opdrijven. Hochtief verzet zich daar echter tegen.

Analisten vinden het binnenhalen van Qatar Holding via een kapitaalverhoging een goede zet, omdat het belang van ACS nu ook is gedaald.

ACS lanceerde vorige week formeel een overnamebod ter waarde van 4 miljard euro op Hochtief. Dat gebeurde na tien weken kibbelen met de directie van de Duitse groep. ACS biedt acht eigen aandelen voor vijf aandelen Hochtief. Tegen de huidige koers komt dat neer op 57,3 euro per aandeel Hochtief, wat 7,6 procent minder is dan de huidige koers.

Qatar is al aandeelhouder in de Duitse automakers Volkswagen en Porsche. Bij Hochtief was het bondskanselier Merkel herself die de contacten met Qatar legde.

Bron: http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_bouw/Qatar_witte_ridder_voor_Hochtief.8995848-3101.art?ckc=1

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Wat valt er zoal te beleven in Qatar?

Leave Your Comment