Rondreizen door Qatar

Een rondreis door Qatar staat garant voor een prachtige en unieke ervaring. Qatar heeft namelijk ontzettend veel moois te bieden. Het land combineert traditie met ongekende luxe. Zo heeft Qatar veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur, avontuur, shopping en activiteiten. Ben je van plan om naar Qatar te reizen? Heb je zin om veel van het land te zien? Dan er bepaalde zaken waar je rekening mee kunt houden.

Mooiste rondreis door Qatar

Een rondreis door Qatar staat garant voor een prachtige vakantie waar je nog lang van kunt nagenieten. Qatar biedt je een mooie ervaring met een zonnig klimaat, gastvrije bevolking, schitterende stranden en luxe shoppingcentra. Het land is onderdeel van de zeven Emiraten en heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het toerisme razendsnel groeit. Het land staat met name bekend om luxe hotels met geweldige faciliteiten als zwembaden, golfbanen en winkelcentra. Het land heeft een moderne luchthaven en gigantische haven die nog verder worden uitgebreid. Tijdens je rondreis door het prachtige land zul je genieten van ongerepte woestijnen, oneindige kustlijnen en een kleurrijk koraalrif. Je rondreis door Qatar zal in Doha beginnen, wat dit is waar de luchthaven en de haven van het land zich bevinden. Dit is de prachtige hoofdstad van Qatar waar veel te beleven valt. Hier kun je onder andere het Nationaal Museum van Qatar en het Museum van Islamitische Kunst bezoeken. Verder zijn The Corniche en de Souq Waqif zeker de moeite waard.

Algemene informatie over Qatar

Voordat je op reis naar Qatar gaat, is het handig om het een en ander over het land te weten. Qatar ligt aan de Perzische Golf in het Midden-Oosten. Het land heeft een oppervlakte van 11.000 km2 en een bevolking van 2 miljoen mensen. Qatar heeft een woestijnklimaat wat betekent dat het hele jaar het er erg droog en heet is. Het is aan te raden om ergens tussen november en maart naar het land te reizen. De rest van het jaar kunnen de gemiddelde temperatuur overdag 40 graden bereiken. Vlieg je naar Qatar, dan kom je aan op Hamad International Airport. Dit vliegveld ligt in de hoofdstad Doha, waar de meest mensen wonen.

Inentingen en vaccinaties

Om naar Qatar te reizen is het verplicht om een bewijs te kunnen tonen van een vaccinatie of test tegen Corona. Bekijk de actuele Corona maatregelen op de website van het ministerie van volksgezondheid van Qatar. Verder zijn er geen inentingen verplicht om naar Qatar te reizen. Er zijn wel een aantal vaccinaties die aanbevolen worden voor je vertrek naar het land. Zo is het verstandig om je te laten inenten tegen Hepatitis A, buiktyfus en DTP. Ga langs bij je huisarts voor meer advies en de inentingen.

Visum en paspoort

Wil je naar Qatar reizen, dan heb je daar een visum voor nodig. Een visum kun je aanvragen in Nederland. Kom je aan in Qatar, dan wordt daar het visum afgegeven. Het visum is een maand lang geldig en het is mogelijk om het eenmaal te verlengen. Verder heb je ook een paspoort nodig. Een ID-kaart is niet genoeg om naar Qatar te reizen, omdat het buiten de EU/Schengenlanden valt.

Klimaat

Qatar is een land met een woestijnklimaat. Dit betekent dat de winters warm zijn en de zomers bloedheet. De temperatuur kan in de zomermaanden de 50 graden aantikken. Het is daarom zeker aan te raden om Qatar in de wintermaanden te bezoeken. De temperatuur is dan aangenaam rond de 25 graden. Tussen november en april kan er regelmatig een bui vallen, maar dit zal nooit om veel regen gaan.

Bevolking

In 2010 had Qatar een inwonersaantal van 1,7 miljoen mensen. Sinds de toewijzing van het WK voetbal is dit aantal snel gestegen tot 2,5 miljoen. Meer dan de helft van de bevolking woont in en rondom Doha. Ongeveer de helft van de inwoners komen uit het land zelf en zijn Perzisch. Verder komen veel inwoners uit Pakistan, Egypte, Jemen, Iran en India.

Vervoer

Je vakantie in Qatar begint om de luchthaven of de haven van Doha. Hier komen namelijk alle vliegtuigen en cruiseschepen aan. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Doha vliegen, zoals Qatar Airways, Turkish Airlines en Pegasus Airlines. Cruiseschepen als Costa Cruises, MSC Cruises, TUI Cruises en Royal Caribbean komen aan in de haven van Doha. Vanuit het vliegveld of de haven kun je eenvoudig in het stadscentrum komen. Maak gebruik van gratis pendelbussen, taxi’s, metro, bussen of de trein.

Leave Your Comment