Rotterdam breidt samenwerking met Qatar uit

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) ondertekent vandaag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Qatar Petroleum en Ras Laffan Industrial City.
Dat gebeurt tijdens het staatsbezoek van Koningin Beatrix aan Qatar.

De overeenkomst is een vervolg op de intentieverklaring die partijen in 2008 ondertekenden. Ze beoogt nieuwe goederenstromen tussen Rotterdam en Ras Laffan op gang te brengen. De focus is daarbij gericht op olie en gas. Qatar is een van de grootste producenten van lng. In Rotterdam wordt dit jaar de lng-terminal van Vopak en Gasunie geopend.

‘Ras Laffan Industrial City zal in de Rotterdamse haven gevestigde bedrijven actief ondersteunen in hun contacten met potentiële partners en klanten in Qatar. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt zijn kennis en ervaring in het besturen en exploiteren van een veelzijdig haven- en industriecomplex ter beschikking van het management van Ras Laffan’, aldus het HbR.

Bron: http://www.nieuwsbladtransport.nl/Nieuws/Scheepvaart/ArticleScheepvaart/tabid/141/ArticleID/2160/ArticleName/Rotterdambreidts

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Nederland wil Qatar helpen bij bouw stadions

Leave Your Comment