TNO nu ook in Qatar gevestigd

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Woensdag opende TNO in Qatar de deuren van een nieuwe en eerste vestiging in het Midden-Oosten. De TNO vestiging werd feestelijk geopend door vicepremier Maxime Verhagen, minister van EL&I en Jan Mengelers voorzitter TNO Raad van Bestuur.

Foto: archief EHFBij de opening waren diverse belangrijke relaties van TNO uit het Midden-Oosten en Europa aanwezig. De opening was tijdens het staatsbezoek dat koningin Beatrix op 9 en 10 maart brengt aan Qatar.

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van de strategie van TNO. Het openen van deze vestiging in Qatar onderschrijft de ambitie van TNO om op wereldniveau te opereren.

TNO vestigt zich in het Qatar Science and Technology Park (QSTP). Het QSTP is een unieke faciliteit waar een groot aantal multinationals nieuwe technologie ontwikkelen samen met universiteiten. De Nederlandse overheid en Qatar hebben een overeenkomt voor economische samenwerking, onder meer op het gebied van energie.

Tijdens een innovatiemarkt, onderdeel van het openingsprogramma, toont TNO haar nieuwste innovaties op het gebied van Energie en Mobiliteit.

De TNO-vestiging in Qatar zal als verbinding tussen de expertise van TNO in Nederland en de samenwerkingspartners in het Midden-Oosten fungeren. Het gaat hierbij in eerste plaats om samenwerking op thema’s zoals: Energie, Mobiliteit, Industriële innovatie en Informatietechnologie.

Het eerste contract voor samenwerking in Qatar is reeds getekend. TNO en Maersk Oil Research and Technology Centre zullen de komende vijf jaar samenwerken op een groot thema in de energie sector.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Rotterdam breidt samenwerking met Qatar uit

Leave Your Comment