Twee nieuwe Global 5000-vliegtuigen voor de vloot zakenvliegtuigen van Qatar Executive

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Qatar Airways heeft de aankoop aangekondigd van twee Bombardier Global 5000-toestellen voor een bedrag van 90 miljoen dollar. De aankoop is gedaan met het oog op de verdere ontwikkeling van Qatar Executive, haar afdeling zakenvliegtuigen die twaalf maanden geleden gelanceerd werd.

De levering van de twee zakenvliegtuigen is voorzien voor oktober 2010 en augustus 2011. De nieuwe toestellen zijn een aanvulling op de drie Bombardier Challenger toestellen waaruit de Qatar Executive vloot momenteel bestaat.

Naast de aankondiging van deze bestelling op de openingsdag van de Farnborough International Airshow, maakt Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, ook duidelijk dat er zeker andere aankopen zullen volgen om optimaal te kunnen profiteren van de groei van de zakenluchtvaart in het Midden-Oosten.

“Vorig jaar hebben we Qatar Executive gelanceerd omdat we merkten dat er vraag was naar een dergelijke service op de markt van het Midden-Oosten.” legt Akbar Al Baker uit. Hij voegt toe dat de activiteiten van deze afdeling volledig deel uitmaken van de internationale ontwikkelingsstrategie van de maatschappij.

“De extra capaciteit en de verhoogde autonomie die we verkrijgen met de Bombardier Global 5000, geven ons de mogelijkheid om meer flexibiliteit aan onze klanten aan te bieden. Ondanks het huidige economische klimaat, blijft de vraag naar zakenreizen groot. Bedrijven blijven behoefte hebben aan persoonlijke meetings en kunnen voordeel halen uit maximale flexibiliteit en de mogelijkheid om zonder zorgen te kunnen reizen.”

De Bombardier Global 5000-toestellen, met 13 zitplaatsen, kunnen tot 5200 zeemijl afleggen, de grootste afstand van alle toestellen van de Qatar Executive vloot. De toestellen kunnen zonder tussenstop vanuit Doha tot aan bestemmingen als Hongkong vliegen*. De vloot van Qatar Executive bestaat momenteel uit twee Bombardier Challenger 605-toestellen, die elf passagiers kunnen vervoeren, en de Challenger 300, die acht plaatsen beschikbaar heeft.

De nieuwe toestellen worden gekenmerkt door een hoogstaand interieur dat passagiers alle comfort van een luxe reis biedt en waardoor men aan boord kan werken, ontspannen en slapen.

Akbar Al Baker voegt toe: “Qatar Airways wil voldoen aan de lokale vraag van onze zakenpassagiers om grotere toestellen. Reizigers willen meer betalen om zich te kunnen verplaatsen in privéomstandigheden en op een manier die volledig voldoet aan hun persoonlijke wensen. Dit is een marktsegment waarin wij ons, sinds de opstart twaalf maanden geleden, verder willen specialiseren.

Low cost-maatschappijen uit de regio bieden reizen tegen een lage prijs aan, wij doen het tegenovergestelde en mikken op een hoger segment. Qatar Executive is een groot succes sinds de officiële lancering op de Salon du Bourget vorige zomer.”

De twee extra Bombardier-vliegtuigen zullen gestationeerd zijn in Doha en kunnen zonder tussenstop vliegen naar alle Europese steden en naar het merendeel van de bestemmingen in Azië en Afrika. Alle vliegtuigen van Qatar Executive kunnen Noord-Amerika bereiken met een bevoorradingstussenstop in Europa.

De zakenluchtvaart in het Midden-Oosten kent sinds 2000 een gemiddelde groei van 13% per jaar. Negen jaar geleden waren er 200 zakenvliegtuigen gestationeerd in de regio, in 2008 was dit aantal al meer dan verdubbeld met 450 toestellen en dit zal in de komende jaren verder stijgen.

De omzet in de zakenluchtvaart van het Midden-Oosten wordt geschat op 500 tot 700 miljoen dollar per jaar. Volgens de statistieken van het adviesbureau Oliver Wyman zal het persoonlijk kapitaal in de golfregio in de periode tussen 2008 en 2012 met bijna 50% toenemen van 2,1 miljard dollar tot 3,8 miljoen dollar.

Dankzij haar uitstekende servicekwaliteit kreeg Qatar Airways vijf sterren van Skytrax (onafhankelijke luchtvaartenquête) en werd ze verkozen tot ‘3e Beste Luchtvaartmaatschappij van de wereld’. De maatschappij kreeg ook de prijs voor beste ‘Business Class restauratie’ en voor het vijfde jaar in rij die van ‘Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten’. Deze onderscheidingen zijn gebaseerd op een studie van meer dan tien maanden en de ondervraging van 18 miljoen reizigers.

Qatar Airways is ook de eerste luchtvaartmaatschappij die de prijs ontvangen heeft voor ‘Beste Klantenservice van het Midden-Oosten’. Deze nieuwe prijs vervangt de prijs voor ‘Beste Bemanning van het Midden-Oosten’ die Qatar Airways de laatste 7 jaar heeft behaald. Deze uitgebreide categorie heeft betrekking op al het personeel dat in contact is met de passagiers, voor, tijdens en na de vlucht.

Qatar Airways zal in 2013 op 120 vakantie- en zakenbestemmingen vliegen dankzij een moderne vloot van 120 toestellen. Vandaag heeft de maatschappij 84 toestellen en bedient steden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Indië, Pacifisch Azië, en in Noord-en Zuid-Amerika.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Airways nu dagelijks naar Zuid-Amerika

Leave Your Comment