Van der Hoeven ontvangt energieminister van Qatar Al-Attiyah

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Nederland en Qatar hebben elkaar veel te bieden. Niet alleen op energiegebied, maar ook op het gebied van educatie. Dat zei minister Van der Hoeven na een gesprek met energieminister van Qatar Al Attiyah.

Van der Hoeven ontving Al Attiyah maandag 15 juni 2009 in Den Haag. De minister sprak haar hoop uit dat een of meerdere ondernemingen uit Nederland een contract kan sluiten om LNG uit Qatar aan te trekken. Al-Attiyah gaf als advies om als Nederlandse bedrijven de krachten te bundelen. Van der Hoeven benadrukte bovendien dat Nederland, als toegangspoort tot Europa, een rol kan spelen in het doorvoeren van gas. Om deze reden worden bijvoorbeeld LNG-importterminals gebouwd en faciliteiten aangelegd om gas te vervoeren. Van der Hoeven heeft de ambitie om van Nederland de gasrotonde van Noordwest Europa te maken.

Forum van Gas Exporterende Landen
De minister spraken verder over het Forum van Gas Exporterende Landen (GECF). Nederland wil als waarnemer toetreden tot dit gasforum. Van der Hoeven verzocht Al-Attiyah om het mogelijke waarnemerschap te bespreken, wanneer hij de bijeenkomst van het GECF voorzit op 30 juni 2009 in Doha. Vorig jaar was Nederland al aanwezig bij het openbare gedeelte van het forum in Moskou.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar gaat voor WK voetbal in 2022

Leave Your Comment