Vloot Qatar Airways toegenomen tot 80 toestellen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

In 5 jaar is vloot van luchtvaartmaatschappij verdubbeld. Qatar Airways toont Boeing 777-200 en Bombardier Challenger 300 en Akbar Al Baker onthult groeistrategie tijdens luchtvaartbeurs in Hyderabad1, India. Qatar Airways heeft aangekondigd dat haar vloot de laatste 5 jaar is verdubbeld en nu bestaat uit 80 toestellen. De maatschappij heeft onlangs een Boeing 777 aangeschaft en zal de komende periode één nieuw toestel per maand ontvangen, volledig in lijn met de exponentiële groei van het bedrijf.

De nieuwe Boeing 777 Extended Range zal worden gebruikt op de langeafstandsvluchten via de hub in Doha. Dit toestel maakt deel uit van een serie bestellingen die de afgelopen jaren gedaan zijn door Qatar Airways, bestaande uit meer dan 200 toestellen met een geschatte waarde van 40 miljard dollar.

Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, heeft verklaard: “Qatar Airways toont wederom haar streven om zich verder te ontwikkelen, op basis van een strategie die in 1997 is opgesteld onder auspiciën van de Emir, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani.” “Dankzij de indrukwekkende groei van onze vloot, zijn wij in staat de capaciteit op onze bestaande lijnen te vergroten en ook om nieuwe lijnen te openen, dit alles in een economische context die niet gemakkelijk is voor de luchtvaartindustrie” voegt Akbar Al Baker toe.

“Qatar Airways heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden door innovatieve services van hoge kwaliteit aan boord van uiterst moderne en zeer compleet uitgeruste toestellen aan te bieden. Deze positie biedt ons een reëel voordeel ten opzichte van de concurrentie, wij willen dit voortzetten om onze doelstellingen te behalen.”

De Boeing 777-200 LR, getoond in Hyderabad tijdens de luchtvaartbeurs, beschikt over 259 stoelen: 42 in Busines Class, opgedeeld in 2-2-2, en 217 in Economy Class, opgedeeld in 3-3-3. Met 32 Boeings 777 (voor passagiers en cargo) in bestelling, vormen deze toestellen de basis voor de langeafstandsvloot van de maatschappij. Zij kunnen vluchten tot 17 uur uitvoeren zonder tussenstop naar bestemmingen zoals Melbourne.

De passagiers, in welke klasse zij ook zitten, kunnen genieten van optimaal comfort aan boord. In de Business Class kan men profiteren van ruime en comfortabele stoelen met bijna 2 meter tussenruimte die zich 180° kunnen uitvouwen tot een bed. Met de 2-2-2 opstelling beschikken ze natuurlijk over een raam- en een gangpadplaats, maar vooral over veel ruimte. In de Economy Class is de ruimte voor iedere stoel groter dan het gemiddelde, namelijk 87 cm, dus veel beenruimte.

Bovendien kunnen passagiers die Business en Economy Class reizen genieten van een uitgebreid entertainmentaanbod aan boord met meer dan 900 opties. Dankzij het interactieve beeldscherm – Oryx Entertainment systeem – kunnen reizigers kiezen uit een selectie muziek, documentaires, films, sportuitzendingen, komedies, kinderprogramma’s of interactieve spelletjes. De Business en Economy cabines bieden ook een elektriciteitsaansluiting voor draagbare computers.

De Bombardier Challenger 300, eveneens voorgesteld op de luchtvaartbeurs van Hyderabad, is één van de drie toestellen voor zakenreizen van het filiaal Qatar Executive. Dit laatste werd zes maanden geleden gelanceerd om in te spelen op de groeiende vraag naar zakenreizen in het Midden Oosten.

Met acht compleet uitgeruste neerklapbare lederen stoelen, biedt de Challenger 300 installaties van de hoogste kwaliteit en kan vluchten uitvoeren tot 2800 knopen, wat volstaat om Europa of Zuidoost-Azië te bereiken vanaf Doha.

Qatar Executive is het filiaal van een reeds gereputeerde 5-sterren maatschappij en geniet dus zowel van haar expertise als van haar ervaring om VIP reizigers van uitzonderlijk comfort te voorzien, ingekaderd door een ervaren en getrainde crew.

Cijfers van het ‘Centre for Asia Pacific Aviation’s’ (CAPA) tonen aan dat het aantal zakenreizen in het Midden Oosten met 13% per jaar stijgt sinds 2000. In 2008 waren er 450 toestellen bestemd voor zakenreizen in het Midden Oosten, waar er negen jaar geleden nog maar 200 waren. Deze markt zou moeten blijven groeien in de komende jaren. Volgens CAPA stelt hij tussen 500 en 700 miljoen dollar per jaar voor.

Akbar Al Baker geeft aan: “De markt van de zakenluchtvaart in het Midden Oosten zou met 15 à 20% moeten groeien tot 2012, wat een enorme kans voor Qatar Airways betekent. Met de oprichting van ons filiaal Qatar Executive spelen wij in op deze trend.”

De groei van de zakenluchtvaart wordt eveneens veroorzaakt door de verhoging van het aantal nevenluchthavens in minder bevolkte gebieden. Deze regio’s zijn nu steeds beter bereikbaar. Dit is vooral van strategisch belang voor bedrijven gespecialiseerd in petroleum en gas.

1: De beurs die in 2010 in Hyderabad werd gehouden is de tweede beurs voor algemene luchtvaart van India.

Over Qatar Airways:
Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 80 Airbus- en Boeing-toestellen en vliegt op 86 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot ‘Beste Economy Class ter wereld’ in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding ‘Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten’ ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding ‘Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten’. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 120 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar; 80 Airbussen A350, 24 Airbussen A320, 60 Boeings 787 en 32 Boeings 777. Deze toestellen zijn in levering sinds november 2004. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 ‘super jumbo’ met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com

Bron: http://www.travelution.nl/?page=nieuws_detail&nid=4995&s=0

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar Airways ontwikkelt haar activiteiten in Zuidoost-Azie

Leave Your Comment