Weer in Qatar

Qatar is een schiereiland dat is gelegen aan de Perzische Golf. Buurlanden zijn Saoedi-Arabië en Bahrein. De ligging van het land brengt met zich mee dat er een woestijnklimaat heerst. De zon schijnt altijd in Qatar, de temperatuur kan in de zomermaanden oplopen tot boven de 40 graden Celsius.

Wanneer kun je het beste naar Qatar reizen?

In de zomermaanden kan de temperatuur op bepaalde momenten wel tot 50 0C oplopen. Dat is verre van aangenaam, zeker als je een dergelijke hitte niet gewend bent. De inwoners van Qatar passen zich aan door op het heetst van de dag binnen te blijven en in de zomermaanden luchtige, ademende kleding te dragen. In de nachten kan het flink afkoelen, maar zeker voor Nederlandse begrippen zijn ook de minimumtemperaturen hoog en blijven ze het grootste deel van het jaar ruim boven de 20 graden. De winter is een stuk aangenamer om het land te bezoeken. Dan schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden en kan deze in de nachten dalen tot rond de 15 graden.

 

Vakantie vieren in Qatar

Overweeg je een vakantie in Qatar dan is de meest ideale reisperiode november tot en met april. In deze maanden vermijd je de extreme zomerhitte. In het land vind je tientallen overdekte centra waar je kunt winkelen of van een maaltijd genieten in één van de vele restaurants. Deze centra zijn voorzien van uitgekiende airconditioning. Die is overigens ook aanwezig in de voetbalstadions zodat hier tijdens de wedstrijden een aangename temperatuur heerst voor zowel spelers als toeschouwers.

Het WK voetbal in 2022 in de Winter

Het is niet voor niets dat het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in de winter wordt gespeeld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het toernooi in de zomer zou plaatsvinden, zoals gebruikelijk. Maar bezwaren van deelnemende landen hebben ervoor gezorgd dat werd besloten om de wedstrijden naar de winter te verplaatsen.

Qatar is ook de moeite waard als je geen voetbalfan bent

Ben je geen voetballiefhebber? Ook dan heeft Qatar veel te bieden. Je kunt genieten van een drankje of een maaltijd op de terrassen in The Pearl-Qatar, Souq Waqif en Souq Al Wakrah Katara Cultural Village. De wintermaanden zijn ook ideaal voor een spannende woestijnsafari of om een plekje te reserveren op een camping. Glamping, luxe kamperen, heeft ook in dit land inmiddels zijn intrede gedaan. Je kunt een luxe tent huren die van alle gemakken is voorzien en de camping heeft uitstekende voorzieningen. Je kunt kennismaken met de natuur en cultuur van Qatar door fraaie tochten door het land te maken per auto of georganiseerd per touringcar. Bezoek een traditionele sportwedstrijd zoals een kamelenrace of een paardensport evenement.

Reizen naar Qatar

Voor een reis naar Qatar moet je beschikken over een geldig paspoort. Bij aankomst op de luchthaven koop je een visum dat geldig is voor een kortstondig verblijf zoals voor een vakantie of het bezoeken van het WK voetbal. Als je Qatar gaat bezoeken is het aan te raden om je reis aan te melden bij Buitenlandse Zaken. Dit kan via de website www.wijsopreis.nl. Zo weet de Nederlandse overheid dat je in het land bent en kun je worden geïnformeerd over gewijzigde situaties als dat nodig is. Houd er rekening mee dat er zich onverwachte omstandigheden kunnen voordoen. Sluit een goede reisverzekering af en zorg er voor dat je beschikt over meerdere betaalmiddelen, zoals cash geld, een creditcard en pinpas.

Leave Your Comment