Werken in/vanuit Qatar

Om als Nederlander in een land buiten de Europese Unie te gaan werken heb je vaak een werkvergunning of een visum nodig. Het is belangrijk om uit te zoeken hoe dat zit wanneer je naar het buitenland vertrekt om te werken, niet ieder land hanteert dezelfde soort regels.Voor een langere periode een land bezoeken zonder te werken mag vaak wel zonder vergunning of visum, dat is afhankelijk van het land. Voorheen moest je in Qatar ten alle tijde een visum aanvragen ook wanneer je er naar toe ging op vakantie. Inmiddels mag je tot 180 dagen verblijven in Qatar zonder visum. Qatar is een land met mooie en indrukwekkende architectuur. In Qatar vind je meerdere grote steden, een daarvan is de hoofdstad Doha. 

Wanneer heb je een visum nodig in Qatar?

Als Nederlander heb je in Qatar pas een visum nodig wanneer je langer dan 180 dagen in Qatar wil verblijven of wanneer je wil werken vanuit Qatar. In beiden gevallen moet je een visum aanvragen om in Qatar te mogen verblijven en of werken. Het aanvragen van je visum online worden gedaan, je moet dan je paspoort opsturen, omdat er een stempel in wordt geplaatst. Wanneer jij een kopie van je paspoort stuurt in plaats van het originele dan is je visum niet geldig en kan je toegang in Qatar worden ontzegt. Ingeval dat je je paspoort hebt opgestuurd ontvang je een stempel in je paspoort en de essentiële papieren voor je visum.

Waarom werken in Qatar?

Qatar is een mooi land om te bezoeken, maar ook om te werken. De moedertaal is dan wel Arabisch in Qatar, maar de meeste mensen spreken ook vloeiend Engels. Dus ook als Nederlander die geen Arabisch spreekt kun jij je redden in Qatar. In Qatar is het internet of het algemeen behoorlijk snel, waardoor je ook daar goed kan werken, zeker in deze tijd is een goede en snelle internet verbinding van belang. In Qatar liggen de benzineprijzen enorm laag, dit komt omdat Qatar in het Midden-Oosten ligt en een echt olieland is. Afhankelijk van je werk, kan het zijn dat je veel onderweg bent. Door de lage benzineprijzen is een auto huren niet al te duur in Qatar, zo kan je gemakkelijk je verplaatsen in de stad zonder steeds gebruik te moeten maken van een taxi. De stad met de meeste werkplekken is de hoofdstad van Qatar, dat is Doha. In de hoofdstad zijn er diverse werkplekken te vinden, zoals een gezellige koffietent, maar ook zijn er in de stad een paar coworking spots te vinden. In de stad vind je meerdere plekken waar er gratis wifi beschikbaar is, zo kan je praktisch bijna overal wel werken als je alleen maar een laptop en internet nodig hebt. Een co-working spot is niet goedkoop, je betaald gemiddeld rond de €230,- per maand. Voor dit abonnement heb je een co-working spot met een eigen bureau, een ergonomische bureaustoel, diverse apparatuur voor kantoor en snelle wifi, maar ook airconditioning en de prijs is inclusief drinken.

Leave Your Comment