WK Qatar 2022 in januari spelen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Franz Beckenbauer heeft het idee geopperd om het WK voetbal in Qatar in januari of februari 2022 af te laten werken. Volgens de Duitser wordt zo het probleem van de hoge temperaturen in de zomermaanden omzeild. “Het is een goed alternatief voor de dure klimaatsystemen in de stadions”, zegt Beckenbauer in de Duitse krant Bild. “In januari en februari is het lekker vijfentwintig graden. Dat is goed te doen.”

“De speelschema’s van de grote West-Europese competities moeten omgegooid worden, maar dat moet geen al te groot probleem zijn”, vervolgt Beckenbauer. De Duitser zette zijn vraagtekens bij de stemprocedure van de FIFA om donderdag naast het WK van 2018 ook het eindtoernooi van 2022 toe te wijzen. “Dat was een verkeerde beslissing. We hadden dat over moeten laten aan de volgende generatie.”

Wel vindt hij dat Qatar een eerlijke kans verdient. “Ook over Zuid-Afrika hadden we onze twijfels, maar dat is een fantastisch toernooi geworden. Qatar won de stemming en moet het voordeel van de twijfel krijgen als eerste gastheer van het WK in het Midden-Oosten.”

Beckenbauer mocht donderdag zelf ook stemmen, als lid van het uitvoerend comité van de FIFA. De toewijzingen van Rusland en Qatar hadden hem verrast. “Dat Australië al in de eerste stemronde afviel, verbaasde me enorm. Net als dat bij Engeland gebeurde voor het WK van 2018. Maar met Rusland heeft het sterkste land gewonnen.”

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/sport/article3324602.ece/Beckenbauer__WK_Qatar_2022_in_januari_spelen.html

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous Qatar belooft hightech

Leave Your Comment